Vágólapra másolva!
Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint csak akkor lehet sikeres a magyar futball, ha mindenki egy cél érdekében dolgozik. Erről a magyarországi tartózkodását lezáró sajtótájékoztatón nyilatkozott a svéd sportvezető, aki újra pályázik az elnöki posztra.

Forrás: [origo] Videoriport a sajtótájékoztatóról

"Ötven évvel ezelőtt jártam itt először, és az elmúlt években rendszeresen Hévízen pihentem ki az év végi fáradalmakat. Ezen a helyen fantasztikusan fel tud töltődni az ember, testileg és szellemileg egyaránt. Úgy érzem, készen állok arra, hogy tizenhét nap múlva ismét harcba szálljak az elnöki posztért" - nyilatkozta Johansson.

Az UEFA első embere elmondta: úgy érzi, az elmúlt húsz évben láthatták, milyen politikát is képvisel a labdarúgásban, így jó eséllyel pályázik arra, hogy újraválasszák. Egyik legfontosabb programjának azt tartja, hogy a kis és közepes nagyságú szövetségek is megkapják az esélyt, hogy anyagilag és a sport terén is felzárkózzanak az európai élvonalhoz.

A 2012-es magyar-horvát Európa-bajnoki pályázatról - amelynek nemrég bemutatott hivatalos dalát CD formájában vehette át Gyárfás Tamástól, a horvátokkal közös pályázat magyar szervezőbizottságának elnökétől - szűkszavúan nyilatkozott az elnök: "Én voltam az, aki elsőként kezdeményezte, hogy két ország közösen is rendezhessen egy ilyen nagy eseményt. A kollégáimtól azt a visszajelzést kaptam, hogy a magyar-horvát pályázat kitűnő."

Ugyanakkor Johansson hangsúlyozta: csak akkor lehet sikeres a magyar labdarúgás, ha megszűnnek a belső harcok, és mindenki egy adott cél érdekében dolgozik. "Ne foglalkozzanak a múlttal, tekintsenek a jövőbe, és ha összefognak, akkor a magyar futball tíz éven belül ismét régi fényében csilloghat."

Forrás: MTI

Lennart Johansson lerótta kegyeletét Puskás Ferenc nyughelyénél

Miután Johansson nem tudott részt venni Puskás Ferenc temetésén, kedden a Szent István-bazilikában lerótta kegyeletét az Aranycsapat legendás csapatkapitányának nyughelyénél. "Puskás a világ egyik legjobb játékosa volt, emellett fantasztikus ember és barát. Mindnyájunknak hiányzik" - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke bejelentette: Dunai Antalt terjesztik fel a nemzet sportolója címére.