Vágólapra másolva!
Peter Heyer, az 1. FC Bamberg labdarúgója a másod- és élvonalbeli klubok helyett a történelemtanítást választotta. A 26 éves támadó a 2005/2006-os szezonban az ötödik vonalban 30 meccsen 47 találattal lett gólkirály és döntő érdemeket szerzett csapata feljutásában a negyedosztályba.

Heyer az őszi szezonban 15 találkozón 22-szer bizonyult eredményesnek, csapata újoncként a második helyen áll a tabellán. A történelem-testnevelés szakos tanárt több profi klub is megkereste, de ő minden ajánlatot visszautasított.

"Imádok tanítani, nincs az a pénz, amiért elhagynám a diákjaimat" - mondta Heyer. "A tanári fizetésem nyolc-tízszeresét ajánlották, de számomra a futball csak hobbi. Az igazi örömet az okozza, ha a tanítványaimmal meg tudom szerettetni a történelmet, ez minden pénznél többet ér."

Az FC Bamberg a hét elején egy élvonalbeli, négy másodosztályú és egy svájci másodosztályú gárda részvételével rendezett teremtornát. A házigazdák a harmadik helyen végeztek, a gólkirály 6 találattal Heyer lett.