Vágólapra másolva!
A kedvenc csapat veresége sokféle reakciót válthat ki az elkeseredett szurkolókból: vannak, akik csak szavakkal fejezik ki elégedetlenségüket, mások pedig törnek-zúznak, hogy levezessék mérgüket. Egy 20 esztendős norvég fanatikus azonban a végletekig fokozta ez utóbbi tevékenységet.

A meg nem nevezett fiatalember a Start Kristiansand híveként élőben szemlélte végig, amint kedvencei a pontvadászat utolsó fordulójában elbukják a bajnoki aranyérmet. A Startnak az utolsó körben egy pont is elég lett volna hazai pályán a Fredrikstad FK ellen, azonban 3-1-es vereséget szenvedett, köszönhetően egy erősen vitatható játékvezetői döntésnek.

És ha mindez nem lett volna elég, hazafelé menet a norvég drukker azt is megtudta, hogy másik kedvenc együttese, az angol Manchester United is vereséget szenvedett, a Middlesbrough FC 4-1-re győzte le a Vörös Ördögöket. Ez már sok volt szerencsétlen skandinávnak, aki másnap reggel dühében elkeseredett tettre ragadtatta magát: felgyújtotta városának rendőrállomását.

Szerencsére egy járókelő még idejében észlelte a füstöt, és kihívta a tűzoltókat, akiknek sikerült megmenteniük a fából készült épületet a nagyobb károktól. A gyújtogatót elfogták, és az őt kikérdező rendőr alaposan meglepődött a bűntény indokán.

"Sohasem hallottam még ilyen furcsa magyarázatot egy bűncselekményre. A Start és a Manchester United nekem is a két kedvenc csapatom, így megértem az elkeseredettségét, de a labdarúgás nem lehet olyan fontos valaki számára, hogy ilyen drasztikus tettre ragadtassa el magát" - nyilatkozta a rendőrség szóvivője, Öystein Krogstad. Szerencsére a MU egy héttel később megnyerte a Chelsea FC elleni rangadót, így a városka tűzoltói nyugodtan aludhattak.