Vágólapra másolva!
Egy kiscsapat számára mindig különleges eseménynek számít, ha egy igazi sztárgárda látogat hozzá kupamérkőzésre, és ilyen esetben bizony meglehetősen nehéz jegyet szerezni a találkozóra.

Nem volt ez másként a német kupa előző kiírásában sem, ahol a másodosztályú Erzgebirge Aue a Bayern Münchent fogadta. A Rudolf Harbig-stadionba szóló 24 ezer jegy természetesen pillanatok alatt elfogyott, éppen ezért az egyik helyi rádióadó játéka, amelyben bilétákat lehetett nyerni a nagy találkozóra, hatalmas népszerűségnek örvendett.

A feltétel egyszerű volt: a versenyzőknek be kellett bizonyítaniuk, hogy szinte bármire hajlandóak lennének a jegy megszerzése érdekében, a hallgatók pedig valóban őrültnél őrültebb dolgokat ígértek be, illetve tettek meg. Egy chemnitzi hölgy például hajlandó volt végigmenni a gépkocsijával az autómosón - leengedett ablakokkal, egy drezdai férfi pedig abba is beleegyezett volna, hogy az Erzgebirge emblémáját a hátsó felére tetoválják.

A prímet azonban valószínűleg az a nő vitte el, aki kijelentette: amennyiben ő nyer, és élőben tekintheti meg a Bayern München elleni kupamérkőzést, akkor végigmegy Lipcse főutcáján - mégpedig anyaszült meztelenül. Nem csoda, hogy a Bayern keletnémet származású középpályása, Jens Jeremies elégedetten jelentette ki: "Hát nem remek, hogy a szülőföldemen élők ennyire rajonganak a labdarúgásért?"

Norvégiában viszont a másodosztályú FK Tönsberg játékosai valószínűleg nem örültek ennyire annak, hogy a sikertelenségükre a csapat svéd trénere, Per-Olof Matsson a cölibátusban látta a megoldást. "Megmondtam a focistáimnak, hogy az energiájukat tartogassák a futballpályára, és a bajnokság végéig ne éljenek szexuális életet a partnerükkel. A szezon hajrájában a futball legyen a legfontosabb" - mondta a szakember, aki azonban könnyen beszélt, hiszen az ő felesége Svédországban él, így a fogadalomnak számára nem volt nagy jelentősége.