Vágólapra másolva!
Az elmúlt szezonban a belga bajnokságban nem csak a Standard Liege meglepően jó szereplése vagy az FC Bruges gyengélkedése volt a fő beszédtéma, hanem a pontvadászat történetének egyik legfurcsább találata, amelyet a KV Roeselare kapusa, Jürgen Sierens hozott össze.

Az eset az ötödik játéknapon történt, amikor az újonc gárda az RSC Charleroi vendége volt, és a Roeselare meglehetősen jól állta a sarat, sőt az első félidő közepén sikerült is megszereznie a vezetést. A hazaiak persze gőzerővel rohamoztak az egyenlítő gól érdekében, és pár perccel a szünet előtt egy beívelésnél a Charleroi csatára, Sébastian Chabaud a levegőben összeütközött a vendégek kapusával, aki magától értetődőnek vélte, hogy a játékvezető szabadrúgást adott a javára.

Annak rendje s módja szerint akkurátusan le is helyezte a labdát a földre, hogy lehetőleg minél lassabban elvégezhesse a szabadrúgást, fél szemmel már az órát figyelve, ám a bíró egyáltalán nem fújta le a dolgot, és a Charleroi csatára, Francois Sterchele ezt észlelve villámgyorsan odafutott a letett labdához, és a kővé dermedt kapus mellett az üresen maradt hálóba helyezett.

A játékvezető nem tehetett mást, mint hogy megadta a teljesen szabályos találatot, Sierens pedig a második félidőben hiába imádkozott azért, hogy csapattársai jóvátegyék hibáját - a végeredmény 1-1 lett. "Azóta is többször felébredtem éjszaka, mert ezzel a góllal álmodtam" - vallotta be később a kapus.