Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Debrecen hazai pályán magabiztosan nyert a szűk egy órán át emberhátrányban játszó Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Borsodi Liga 6. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Borsodi Liga, 6. forduló:
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Debrecen, 5 000 néző
vezette: Fábián
DVSC-TEVA: Csernyánszki - Bernáth, Komlósi, Leandro - Halmosi (Dombi, 88.), Vukmir, Sándor, Dzsudzsák - Sidibe, Bogdanovic (Madar, a szünetben), Brnovic (Rezes, 81.)
Budapest Honvéd: Miski - Debreceni, Benjamin, Baranyai, Takács Z. - Csobánki (Schindler, 61.), Mészáros (Pomper, 76.), Dobos, Genito - Herczegfalvi, Koós (Schranz, a szünetben)
gól: Brnovic (26.), Sándor (29.), illetve Dobos (72.)
kiállítva: Debreceni (36.)
sárga lap: Brnovic (20.), Madar (83.), Bernáth (89.), illetve Debreceni (6., 36.), Genito (10.), Csobánki (22.)

20. perc: Leandro beadása után Miski rosszul számította ki a labda ívét, amely Brnovic elé pattant és a hazai támadó közelről a hálóba fejelte, a játékvezető azonban asszisztense jelzése következtében nem adta meg a gólt.

26. perc: Bogdanovic passzával Brnovic lépett ki a védők közül és Miski mellett 15 méterről laposan a bal sarokba lőtte a labdát (1-0).

29. perc: Bogdanovic futott el a jobb oldalon, egy visszahúzós csel után betört a tizenhatoson belülre, majd négy vendégjátékos között hátragurította a labdát, amit a nagy lendülettel érkező Sándor 20 méterről kapásból a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

36. perc: Sidibe egyedül tört kapura, amikor Debreceni hátulról, utolsó emberként buktatta. Fábián sárga lapot mutatott fel a kispesti futballistának, akinek már volt egy figyelmeztetése, ezért el kellett hagynia a pályát.

39. perc: Dzsudzsák 23 méterről a felső kapufára csavarta a labdát.

68. perc: Halmosi 23 méteres lövése után a labda a kapufáról pattant le, melyet Brnovic estében, 12 méterről a kapu mellé továbbított.

72. perc: Dobos tört előre harcosan és 19 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát (2-1).

Az első 45 percben végig óriási fölényben játszottak a hazaiak, a vendégek képtelenek voltak megtartani a labdát, kizárólag a védekezésre koncentráltak. A vendéglátók egymásután vezették a veszélyes támadásokat és a helyzetek alapján 5-6 góllal is vezethettek volna a szünetig.

A második félidőben sem változott a játék képe, a debreceniek kicsit visszafogottabb tempóban alakítottak ki helyzeteket, de a befejezések nem sikerültek, a vendégek Dobos révén a "semmiből" csökkentették hátrányukat, ennek ellenére a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben.