Vágólapra másolva!
Az élvonalból száműzött és a legutóbbi két bajnoki címétől megfosztott Juventus polgári bírósághoz fordul, miután az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) és Olimpiai Bizottság (CONI) egyeztetése után is az a döntés született, hogy az egyesületnek a másodosztályban kell szerepelnie a 2006/2007-es szezonban - adta hírül a klub.

A bundabotrányba keveredett torinói egyesületet a FIGC illetékes bizottsága első, majd jogerősen másodfokon is kizárta a Serie A-ból. A Juventus ezt követően fordult a CONI-hoz. Az ötkarikás szervezet megpróbált közvetíteni a klub és a FIGC illetékesei között, de az olasz állami televízió beszámolója szerint a rövid ideig tartó megbeszélés után sem változott a torinóiak büntetése: tizenhét pont levonással és a második vonalban kell szerepelniük.

A Juventus azonban nem adja fel a harcot, ezúttal polgári bíróságtól reméli a kedvező ítéletet. Az egyesület ügyvédje, Cesare Zaccone már a sportdöntőbíróság másodfokú határozata után jelezte, hogy szükség esetén polgári bíróságon támadják meg az ítéletet, amelyet "hihetetlennek" nevezett.