Vágólapra másolva!
Csütörtökön sajtótájékoztató keretében bemutatták Debrecenben a cseh Miroslav Beraneket, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, valamint segítőjét, a Szlovákiából érkezett Fieber Pétert.

Szima Gábor, a DVSC Futball Szervező Zrt. elnöke az eseményen úgy fogalmazott, hogy Beranek személyében egy elismert szaktekintély érkezett Debrecenbe és nagyon bízik benne, hogy sikeres lesz a cseh tréner Magyarországon is.

"Szeretném megköszönni mindenkinek a szíves fogadtatást. Sajnos még nem beszélek magyarul, bízom benne, hogy ez nem lesz hátrányomra, igyekszem megtanulni" - kezdte a cseh szakember. "Gyorsan sikerült megállapodnunk a vezetőkkel s a szerződést ugyan még nem írtuk alá, de ez is hamarosan megtörténik. A klub ambícióival tisztában vagyok, én sem a középszerűségért jöttem ide. Voltak ajánlataim máshonnan is, de nem akartam újra válogatottnál dolgozni, mert szükségem van a mindennapi munkára."

Beranek és Fieber reményüket fejezték ki, hogy magyar kollégáikkal, Herczeg Andrással és Mező Józseffel jól tudnak majd együtt dolgozni. A cseh trénereknek főleg az első hetekben lesz szükségük a debreceni szakemberekre, mivel nem ismerik a magyar bajnokságot, valamint annak együtteseit.

Beranek - aki többek között a Slavia Prahánál és a cseh U21-es válogatottnál dolgozott, legutóbbi pedig a nemzeti csapat másodedzője volt - hétfőn debütál a debreceni kispadon, amikor a DVSC-TEVA a Vasast fogadja a bajnokság harmadik fordulójában.