Vágólapra másolva!
A futballkultúra része Angliában, hogy a majd mindegyik klubnak van valamilyen kabalaállata, amely rendszeresen megjelenik a hazai mérkőzéseken, és igyekszik még tovább lelkesíteni a közönséget. Persze nem valódi állatokra kell gondolni, hanem különböző jelmezekbe bújt emberekre, akik nagyon komolyan veszik a hivatásukat. Olyannyira, hogy évente futóversenyt is rendeznek a számukra, amit az egyik nagy bukmékeriroda szponzorál. A verseny hivatalos elnevezése: A Kabalaállatok Nagydíja.

Néhány éve Huntingdonban került sor az eseményre, amely nem akármilyen izgalmakat hozott. A győzelemre leginkább esélyesnek az előző évi nyertest, az Oldham Athletic kabalaállatát, Chaddyt, a baglyot tartották, ám váratlanul nagyon komoly vetélytársa akadt: kiderült ugyanis, hogy Sedge, a mezei egér jelmezébe a brit sprinter, Allyn Condon bújik be. A bukmékerek természetesen azonnal levitték az egér győzelmére vonatkozó oddsokat 66:1-ről 2:1-re, és bőszen imádkoztak, hogy ne ő nyerje meg a versenyt, mert akkor a korábban rá fogadók tekintélyes summát zsebelhettek volna be.

A bukik végül megnyugodhattak, mert bár Sedge remekül kezdte a versenyt, az egyik akadálynál (mert a pályán azok is találhatók) lejött a lábáról a jelmez, így a rendezőség kénytelen volt azonnal kizárni a versenyből. A győzelem így ismét Chaddyé lett, aki megvédte címét, márpedig erre korábban egyetlen kabalaállat sem volt képes. A versenyen egyébként összesen 80-an indultak, köztük olyanok, mint Cyril, a hattyú, Wolfie, a Farkas, vagy éppen a Goonerosaurus, az Arsenal FC őskori rajongója.

Chaddy kosztüme alatt egyébként a 29 esztendős Kevin Williams található, aki szabadidejében modellkedéssel és műsorvezetéssel is foglalkozik, és a győzelem után kijelentette, hogy fő célja a jövő évi diadal, vagyis a mesterhármas végrehajtása. "A rajtnál megkértem jó barátomat, a Manchester United kabaláját, Vörös Fredet, hogy amolyan pajzsként segítsen, nehogy fellökjenek a nagy tülekedésben. Utána már csak a futásra kellett koncentrálnom, ami nem volt egyszerű, mert a cél közelében feltűnt egy meglehetősen jó adottságokkal megáldott félmeztelen hölgy, de végül sikerült elsőként beérnem" - mesélte kalandjait a "bagoly".