Vágólapra másolva!
Két magyar futballista is góllal hálálta meg edzője bizalmát Angliában: a Watfordnál próbajátékon lévő Priskin Tamás a Northwood, míg a Panathinaikoszból a Crystal Palace-ba visszatért Torghelle Sándor a Swindon ellen volt eredményes.

Priskin Tamást a Premier League-be idén felkerült Watford teszteli, és egyelőre jól áll a győri tehetség szénája, mivel az alacsonyabb osztályban (Non-League) szereplő Northwood ellen szép góllal igazolta Aidy Boothroyd menedzsernek, hogy érdemes őt leszerződtetni. A keddi találkozón a korábban a Watfordban is megfordult Peter Dean vezetéshez juttatta a vendéglátó kiscsapatot, de a 19 éves magyar tehetség előbb gólpasszt adott a szintén próbajátékon lévő Albert Jarrettnek, majd egy szép emeléssel megfordította az állást. A Championshipben tavaly bronzérmes együttes végül 3-1-re nyerte meg a mérkőzést.

Érdekesség, hogy a második liga rájátszásában diadalmaskodó csapatból senki nem lépett pályára, minden bizonnyal azért, mert Aidy Boothroyd a kiszemeltek teljesítményre volt kíváncsi: a Watford a Lee (Loach, 46.) - Jenkins (James, 50.), Blizzard (Kiernan, 75.), D'Aywu, Stefan - Olly (Oshutdi, 86.), Gill, Diagouraga, Jarratt (Gibson, 63.) - Priskin (Forrester, 46.), Desire-Job (Christian, 46.) összeállíttásban harcolta ki a kétgólos győzelmet.

A Panathinaikoszban eltöltött felemás kölcsönidőszakát követően visszatért a Crystal Palace-hoz Torghelle Sándor. A Priskinhez hasonlóan magyar válogatott csatár végre gólt szerzett (honfitársunk Angliában és Görögországban is igencsak hadilábon állt a hálórezgetéssel). A londoni együttes - 2392 néző előtt - ennek ellenére is csak 2-2-t ért el a League Two-ban szereplő, Dennis Wise által dirigált Swansea ellen.

Torghelle 2005. április 30-a óta nem lépett pályára a Kristálypalotában, és már 2-0-ra vezetett az ellenfél, amikor a 24 éves légiós remek egyéni akció után gólt szerzett. Az első játékrészben a Flinders, Butterfield, Granville, Cort, Ward, McAnuff, Watson, Soares, Kennedy, Torghelle, Macken 11-gyel lépett pályára a CP, majd a másodikban a kapuban is váltás történt, Király Gábor előtt a Fray, Borrowdale, Cort, Hudson, Black, Watson, Hughes, Reich (Spence, 80.), Morrison, Grabban csapat játszott.

Peter Taylor, a Crystal Palace edzője az ellenfél méltatását követően a két gólszerzőt, Torghellét és Borrowdale-t dicsérte: "Mindketten kivételes csatárteljesítményt nyújtottak ma, Sándor gólja pedig igazán parádés volt, pedig vízumproblémák miatt az egész amerikai túránkról hiányzott."

Juha Pál