Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Chelsea FC került sorra.

Az angol klubok egyelőre nem nagyon erőltették meg magukat az átigazolási piacon, az élcsapatok közül a Manchester United még senkit sem vett, de a Liverpool FC-be vagy az Arsenal FC-be sem érkeztek sokan - a bajnokcsapat Chelsea FC ellenben már a világbajnokság előtt nyélbe ütötte több transzfert is, amelyek során világklasszisok érkeztek Londonba.

José Mourinho együttese sorozatban másodoszor is nagy fölénnyel nyerte meg a Premier League-et, de a Bajnokok Ligájában megint nem tudott még csak a döntőbe sem kerülni - így aztán az egyesület tovább erősített, és Roman Abramovics lassan valóságos világválogatottat hoz össze a Stamford Bridge-en.

Azt már tavasszal tudni lehetett, hogy a klub megszerzi a Bayern München középpályását, Michael Ballackot, akiért ráadásul egyetlen centet sem kellett fizetni, mivel lejár a szerződése a bajoroknál - igaz, fizetése csillagászati összegre rúg. Hamarosan követte őt a az AC Milan ukrán támadója, Andrij Sevcsenko is, akiért bizony már jelentős összeget kellett fizetni, a vételár 51 millió euró volt, de így a világ egyik legjobb csatárát sikerült megszerezni. De még a világbajnokság előtt érkezett a Feyenoord elefántcsontparti szélsője, Salomon Kalou is, és hosszas huzavona után a fiatal nigériai Jon Obi Mikel is a Chelsea-é lett.

A távozók közül egészen a hét végéig az izlandi csatár, Eidur Gudjohnsen volt a legnevesebb, akit az FC Barcelonának adtak el 12 millió euróért, de szombaton csatlakozott hozzá az ír szélső, Damian Duff (ő a Newcastle Unitedben kötött ki), illetve a spanyol balhátvéd, Asier del Horno (akit a Valenciának adtak el).

Utóbbi transzfer előrevetíti, hogy a Chelsea a nyáron még vesz egy balhátvédet (bár a tavasszal a Fulham FC-nek kölcsönadott Wayne Bridge visszatért a klubhoz), és erre az Arsenal FC focistája, Ashley Cole a legesélyesebb, akit Mourinho már régóta szeretne leigazolni. Az esetleges távozók között lehet még az argentin csatár, Hernán Crespo, aki állítólag szeretne visszatérni Olaszországba, és tény: nehéz elképzelni, hogy a Sevcsenko-Drogba-Crespo trióból valaki kispadozni fog.

Ami az egyesület nyári felkészülését illeti, a gárda augusztus elején az Egyesült Államokba utazik, ahol az MLS All Star csapatával mérkőzik (augusztus 5.), három nappal később Rotterdamban a Feyenoord vendége lesz az együttes, augusztus 9-én pedig a skót bajnokot, a Celtic FC-t fogadják a Stamford Bridge-en. Ezt követi majd az angol szuperkupa, a Community Shield, ahol a Liverpool FC lesz az ellenfél, a bajnoki nyitányon augusztus 20-án pedig a Manchester Cityt fogadják Mourinhóék.