Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Villarreal CF került sorra.

A Sárga Tengeralattjáró az előző szezonban végképp az európai élcsapatok közé lépett azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ugyanakkor a kettős terhelés túl sok volt a gárda számára, és a bajnokságban csak hetedik lett - amivel csupán az Intertotó-kupára kvalifikálta magát.

A klub vezetősége mindenesetre már az előző idény közben, tavasszal megkezdte a tervezést a következő pontvadászatra, és két futballista szerződtetése is hamar nyilvánvalóvá vált. Mindketten ingyen érkeztek a Villarrealhoz: a francia Robert Pirest az Arsenal FC-től, a török Nihat Kahvecit pedig a Real Sociedadtól szerezték meg. Két kölcsönjátékos is visszaérkezett az El Madrigál-stadionba: az RCD Espanyoltól a portugál jobbhátvédet, Armandó Sát hívták vissza, de még nagyobb erősítés lehet a Reacreativo Huelvától visszatért ecuadori középpályás, Luis Valencia, aki a világbajnokságon is megmutatta, hogy már több, mint egy ígéretes tehetség. Jött még a Valencia CF védője, José Enrique, aki az előző szezont kölcsönben a Celta Vigóban töltötte, az egyetlen futballista pedig, akiért pénzt kellett kiadnia a klubnak, az a Real Zaragoza középpályása, Cani volt, ő viszont meglepően sokat megért a Sárga Tengeralattjáró irányítóinak: az elsősorban védekező szerepkörű labdarúgó 11 millió eurót kóstált.

Sokak szerint az ő leigazolása előrevetíti, hogy a vezetőség számol Marcos Senna esetleges eladásával, de egyelőre egyetlen kulcsfigura sem távozott a klubtól. A középpályáról Roger az Ajax Amsterdamba szerződött, a csatársorból pedig Guayre a Celta Vigóba igazolt, és kölcsönbe a Recreativóba került López Vallejo, Santi Cazorla és César Arzo, akik csak kiegészítő emberként szerepeltek. A legnagyobb sztárok közül tehát még senki nem ment el, pedig Senna mellett Juan Román Riquelmének is akad kérője (például az olasz FC Internazionale), bár a világbajnokságon szerepelt labdarúgók (Riquelme és Senna mellett az argentin Juan Pablo Sorín és a mexikói Guillerme Franco) egyelőre még megérdemelt pihenőjüket töltik. Az uruguayi csatár, Diego Forlán viszont 2010-ig meghosszabbította szerződését.

Az Intertotó-kupa harmadik fordulójának első meccsén mindenesetre a vébén megfordult focisták nélkül állt ki a gárda, de a kezdők között ott volt Cani, Pires és Nihat is, a szlovén Maribor ellen tehát mindenki győzelmet várt az együttestől. Ehelyett azonban egy váratlan hazai vereség következett be, a szlovénok úgy nyertek 2-1-re, hogy a Villarreal a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta végig Josemi kiállítása miatt. A visszavágón tehát nehéz dolga lesz a gárdának, de a hírek szerint a klub komolyan veszi a sorozatot, mert semmiképpen sem akar lemaradni a nemzetközi szereplésről.