Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Liverpool FC került sorra.

A Vörösök az előző szezonban olyan sok pontot szereztek a Premier League-ben, mint korábban soha, de ez is csak a harmadik helyhez volt elég. A következő idényben a Liverpool FC elsődleges célja nem lehet más, mint a bajnoki cím, hiszen a klub 1990 óta nem tudott aranyérmet nyerni.

A spanyol mester, Rafa Benítez ennek érdekében igyekezett tudatosan tevékenykedni a játékospiacon. Eddig ugyan a távozók száma nagyobb, mint az érkezőké, ám a transzfereken jól látszik, hogy a szakvezető mely posztokat ítélte erősítésre váróknak. A védekező középpályás Dietmar Hamannt nyugodt szívvel engedhette el, hiszen a német az előző idényben csak 17 bajnokin szerepelt, és a posztján ott van megoldásként a mali Mohammed Sissoko, a spanyol Xabi Alonso és végszükség esetén Steven Gerrard is. Fernando Morientesnek nem nagyon ízlett az angol bajnokság stílusa, így Benítez inkább elengedte a Valencia CF-hez, és Djibril Cissére sem tartott igényt - a francia támadó gyakran jobbszélsőként szerepelt a Liverpoolban, ami nem az ő posztja, az Olympique Marseille pedig súlyos sérülése ellenére is szívesen kölcsönvette.

Az érkezők között elsőként a walesi támadót, Craig Bellamyt kell említeni: egy csatárra Cissé és Morientes távozása miatt mindenképpen szükség volt, és Bellamy az előző szezonban a Premier League-ben bizonyított. Ezzel együtt meglepő volt, hogy a problémásnak tartott focistára Benítez kilencmillió eurót áldozott, de a jelek szerint úgy érezte, hogy a gárdának rá van szüksége. Az már nem számított meglepetésnek, hogy a 'Pool leigazolta a Valencia CF balhátvédjét, a brazil Fábio Auréliót, elvégre ő korábban futballozott a tréner keze alatt, és ez a poszt erősítésre szorult - így ugyanis John Arne Riise egy sorral feljebb, a középpályán szerepelhet. A harmadik új szerzemény, a fiatal argentin Gabriel Paletta a védelemben vethető be, és az előző szezonban a Real Sociedadnak kölcsönadott chilei jobbszélső, Mark González is megkapta a munkavállalási engedélyt - amivel egy újabb hiányposzt problémája oldódhat meg. A liverpooliak még a Sevilla FC brazil jobbhátvédjét, Daniel Alvest szerették volna megszerezni, azonban a tárgyalások egyelőre holtpontra jutottak.

Ami a gárda felkészülését illeti, az első edzőmeccsre július 15-én kerül sor a walesi Wrexham FC ellen, és a Vörösök a későbbiekben játszanak még a Crewe Alexandrával, az 1. FC Kaiserslauternnel, a Grasshopper-Clubbal, valamint az FSV Mainzcal is. Az első tétmérkőzésre augusztus 13-án kerül sor, amikor is a liverpooliak a Community Shielden, vagyis az angol Szuperkupa döntőjében csapnak össze a Chelsea FC-vel - hogy egy hétre rá kezdetét vegye a Premier League.