Vágólapra másolva!

A baltás bíró

Gyakran láthatunk manapság olyat a futballpályákon , hogy egy-egy játékvezetői ítéletet követően a döntéssel egyet nem értő csapat futballistái valósággal megrohamozzák a bírót, és sokszor csak kevés (vagy éppen semmi sem) választja el őket attól, hogy tettlegességhez folyamodjanak. A sípmester pedig nem tehet mást, mint hogy tűri ezt a viselkedést, és maximum egy-egy sárga, illetve piros lappal védekezhet, ami, valljuk be, nem mindig számít visszatartó tényezőnek.

Egy angol bíró számára azonban betelt a pohár, és kis híján elégtételt vett az őt ért sérelmekért. Az Észak-Londonban található Finchley városnegyedben a Romark FC és a Czech Club játszott egymással kispályás mérkőzést, ám a Romark futballistái nem annyira a játékkal, hanem inkább a játékvezetővel foglalkoztak, folyamatosan sértő megjegyzéseket tettek a bíróra, aki egyszer csak megelégelte a dolgot, és félbeszakította a meccset.

"Az egyik focista különösen felbosszantotta a bírót, és amikor némi eufemizmussal élve a nemi identitását vonta kétségbe, a játékvezető teljesen bekattant. Berohant az öltözőbe, majd nem sokkal később félmeztelenül, a feje fölött egy baltát lóbálva rontott ki onnan, azzal fenyegette a focistákat. Úgy nézett ki, mintha a Conan, a barbár egyik jelenetét láttuk volna" - emlékszik vissza a történtekre egy szemtanú.

Vér végül nem folyt, a játékvezetőbevágódott a kocsijába, és elhajtott. Meg nem erősített hírek szerint az FA azóta is próbálja kinyomozni a kilétét, mert szeretnék megbízni a következő Manchester United-Arsenal FC mérkőzés vezetésével.