Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2006. május 29.-június 4.)

Egy héttel a világbajnokság előtt természetesen a vb-résztvevők előkészületi mérkőzései voltak középpontban, mindegyik gárda játszott legalább egy találkozót, de a többség többet is. Ez alapján nem volt nehéz kiválasztani a hét álomcsapatát, amelyben mindössze két olyan futballista akad, aki nem lesz ott a vébén.
Luis Enrique Martínez (Kolumbia): Dél-Amerikában viszonylag gyakori, hogy a kapusok is gólt szereznek, de a kolumbiaiak portására ez nem volt jellemző - egészen a lengyelek elleni meccsig. Itt aztán a hálóőr kirúgása megtréfálta lengyel kollégáját, Tomasz Kuszczakot, és így Martínez gólszerzővé lépett elő.
Cafú (Brazília): A selecao csupán egyetlen előkészületi mérkőzést vállalt közvetlenül a világbajnokság előtt, és azon sem volt valami kemény ellenfele, hiszen a brazilok Új-Zélanddal játszottak. A jobbhátvéd Cafú azért alaposan odatette magát, és csapata egyik legjobbja volt az óceániai csapat ellen.Fabio Cannavaro (Olaszország): A talján válogatott nem nyűgözte le drukkereit az utolsó két előkészületi találkozóján, a svájciak ellen 1-1-re, Ukrajna ellen pedig egy gól nélküli döntetlenre futotta a csapat erejéből. Talán csak Cannavaro volt az, akivel maradéktalanul elégedettek lehettek, a középhátvéd ugyanis mindkét találkozón tanárian játszott.Johhny Heitinga (Hollandia): Az Ajax Amsterdam focistája az Oranjében nem számít kezdő embernek, a Mexikó elleni találkozón azonban játéklehetőséget kapott, és nem csak hogy jól játszott a középhátvéd posztján, de gólt is szerzett. Az ausztrálok ellen csereként a jobbhátvéd pozíciójába beállva is megállta a helyét.Juan Pablo Sorín (Argentína): Az albiceleste sem vitte túlzásba a felkészülést, az egyetlen hivatalos edzőmeccsét Angola ellen vívta, és az afrikai együttes le is győzte 2-0-ra. A második gólt a csapatkapitány Sorín szerezte, aki egy darabig középpályást, majd balhátvédet játszott a meccsen.
Karel Poborsky (Csehország): A csehek titkos esélyesként utazhatnak a vébére, amely Poborsky számára minden bizonnyal az utolsó nagy világesemény lesz, de a veterán középpályás a jelek szerint kiváló formában van. A Costa Rica elleni találkozón két elronthatatlan gólpasszt is adott Jan Kollernek.Sulley Muntari (Ghána): Az afrikai együttesek közül Elefántcsontpart mellett még a ghánaiak számítanak az erősebbek közé, és a Fekete Csillagok ezt a múlt heti előkészületi találkozókon meg is mutatták. Jamaicát 4-1-re, majd a Koreai Köztársaságot 3-1-re győzték le, és Muntari mindkét összecsapáson eredményes volt.Mehrzad Madanchi (Irán): Az iráni együttes egy bosnyákok elleni találkozóval búcsúzott a hazai közönségtől, és eleinte úgy tűnt, hogy a búcsú nem lesz valami szép, hiszen Barbarezék gyorsan kétgólos vezetést szereztek - de Irán végül 5-2-re diadalmaskodott. A felzárkózást a fiatal középpályás, Madanchi góljával kezdte meg a csapat, és a játékos később még egy gólpasszt is adott.Bastian Schweinsteiger (Németország): A Nationalelfben az utóbbi mérkőzéseken a Bayern München középpályása vezéregyéniséggé lépett elő. Japán ellen az ő találatával kezdte meg a felzárkózást a csapat, majd a kolumbiaiak elleni összecsapáson is betalált, és teljesítményével végleg bejátszotta magát a kezdő tizenegybe.
Peter Crouch (Anglia): A háromoroszlánosok mestere a magyarok ellen még az egycsatáros felállást próbálta ki, de Jamaica ellen Crouch valószínűleg meggyőzte arról, hogy érdemes pályára küldeni őt Michael Owen mellett. A Liverpool FC hórihorgas csatára ugyanis mesterhármast ért el, és teljesítményét csak az csúfította el, hogy kihagyott egy tizenegyest.Klas-Jan Huntelaar (Hollandia): A vébé árnyékában lezajlott az U21-es Európa-bajnokság, amit a hollandok nyertek meg, nagy részben Huntelaarnak köszönhetően. Az Ajax Amsterdam támadója az elődöntőben a franciák ellen egy gólt szerzett, majd a fináléban kétszer is bevette az ukránok hálóját.