Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán magabiztos győzelmet aratott az FTC felett a labdarúgó Borsodi Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel pontszámban utolérte az éllovas Újpestet.

Borsodi Liga, 28. forduló:
DVSC-AVE Ásványvíz - Ferencvárosi TC 3-1 (2-1)
Debrecen, 10000 néző
vezette: Solymosi (Vígh T., L. Tóth L.)
DVSC: Csernyánszki - Kiss Z., Éger, Máté P., Halmosi - Dombi, Vukmir, Sándor T., Dzsudzsák (Böőr, 78.) - Bogdanovic (Brnovic, 54.), Sidibe (Madar, 69.)
FTC: Kemenes - Balog Z., Tímár, Botis, Leandro - Bognár Zs., Lazic, Lipcsei, Tőzsér (Laczkó, 54.) - Bajevszki (Takács , 69.), Jovánczai (Bartha, 78.)
gól: Máté P. (3.), Dzsudzsák (38.), Sidibe (62. -11-esből)illetve Lipcsei (45. -11-esből)
sárga lap: Kiss Z. (35.), Vukmir (54.), illetve Balog Z. (4.), Lipcsei (44.), Bognár Zs. (75.)
kiállítva: Balog Z. (26.)

3. perc: Halmosi szögletét a jó ütemben érkező Máté fejelte 8 méterről a felső sarokba (1-0).

5. perc: Bogdanovic kényszerítőzött Sidibével, majd a visszakapott labdát egy csel után kevéssel lőtte a kapu mellé.

14. perc: Formás akció végén Sándor Tamás indította Sidibét, akinek a középre gurítását Balog vágta ki a kapu torkából.

26. perc: Sándor Tamás ugratta ki Dombit, akit Balog lerántott. Solymosi játékvezető ezért sárga lapot adott a ferencvárosi védőnek, és mivel már volt neki egy, a kiállítás sorsára jutott.

38. perc: Növelte előnyét a DVSC. Dzsudzsák kapott egy jó labdát, majd 12 méterről két védő között a lécet találta el, de a kipattanót Sidibe ismét a fiatal játékoshoz továbbította, aki másodszorra már a hálóba vágta a labdát (2-0).

45. perc: Tőzsér beadása pattant meg Máté kezén, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Lipcsei magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába (2-1).

62. perc: Kiss Zoltán indított Dombit, akit Leandro a büntetőterületen belül buktatott. A megítélt tizenegyest Sidibe a bal felső sarokba varrta (3-1).

86. perc: Szép szabadrúgás-kombináció végén Sándor Tamás lövése csattant a kapufán.

89. perc: Böőr tört egyedül kapura, majd a tizenhatoson belül egy csel után lőtt, de Kemenes szögletre mentett.

Elsöprő lendülettel kezdte a találkozót a hazai gárda, aminek a harmadik percben rögtön gól lett az eredménye. Ezután sem vettek vissza Sándor Tamásék, de kidolgozott helyzeteiket rendre kihagyták. A vendégek gondjait tetőzte, hogy Balog Zoltán a félidő közepén megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a fővárosiak. A hajrában két gól is esett, előbb Dzsudzsák volt eredményes, majd egy perccel a szünet előtt egy ellentámadás végén megítélt büntetőből szépített a Ferencváros .

A folytatásban is nagy mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, de amíg az első negyvenöt percben sorra dolgozták ki a helyzeteket, addig a másodikban a feljavult ferencvárosi védekezés miatt már kevésbé tudtak igazán veszélyes lehetőséget kialakítani. Ennek ellenére negyedóra múltán büntetőből növelték az előnyüket, és innentől már egyik együttes sem erőltette a támadásokat. A DVSC-nek megfelelő volt az eredmény, a tíz emberrel játszó Fradiban pedig már nem volt annyi erő, hogy fordítani tudjon.

Mobilpress