Vágólapra másolva!
Az FC Barcelonától hazai környezetben elszenvedett keddi 1-0-s vereség ellenére Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője bízik abban, hogy csapata bejut a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába. A másik oldalon Frank Rijkaard a győzelem ellenére óvatosan tekint a jövő heti visszavágó elé.

Az olasz gárda ezt megelőzően sorozatban 13 európai meccsén veretlen maradt otthonában, a San Siróban (Giuseppe Meazza-stadionban). a szinte minden fórumon az elmúlt év legjobb játékosának választott Ronaldinhóval felálló katalánok azonban kifogtak rajta.

"Természetesen nem örülök a kudarcnak, amit úgy vélek, nem is érdemeltünk meg, de nem érzem úgy, hogy elszállt volna minden reményünk. Még csak azt sem gondolom, hogy csodára lenne szükségünk a döntőbe kerüléshez, de az biztos, hogy kiváló teljesítményt kell majd nyújtanunk Barcelonában" - mondta Ancelotti.

Kollégája és egykori milánói csapattársa, Rijkaard a lefújás után érthető módon feldobottabb állapotban volt nála. "Nagyon fontos győzelmet arattunk. Szeretnék gratulálni minden játékosomnak, ugyanis egy félelmetes arénában kellett szerepelniük a kontinens egyik legjobb gárdája ellen, tehát nem volt könnyű dolguk." - fogalmazott a holland tréner. "Most már egyértelműen nekünk van több esélyünk a továbbjutásra, de nem szabad elfejtenünk, hogy a rivális több veszélyes helyzetet is kidolgozott. Az elején meg is leptek bennünket, de még később is voltak jó lehetőségeik, nagyon jól játszottak."

A visszavágót jövő szerdán rendezik a katalán fővárosban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés
AC Milan (olasz) - FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-0)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
v.: Alain Sars (francia)
AC Milan: Dida - Stam (Cafú, 77.), Kaladze, Nesta, Serginho - Gattuso (Ambrosini, 74.), Pirlo (Maldini, 67.), Seedorf - Kaká - Sevcsenko, Gilardino.
Barcelona: Valdés - Oleguer (Motta, 75.), Puyol, Márquez, Van Bronckhorst - Van Bommel, Edmílson, Iniesta - Giuly (Belletti, 70.), Eto'o, Ronaldinho (Maxi López, 89.)
gól: Giuly (57.)

Az Arsenal (angol)-Villarreal (spanyol) párharc első felvonására szerdán 20.45-től kerül sor Londonban.