Vágólapra másolva!
A Milan 1-0-ra legyőzte az Internazionalét a milánói derbin a Serie A 34. fordulójában. A győztes gólt a piros-feketék grúz védője, Kaha Kaladze szerezte.

A derbi első lehetősége Stankovic előtt adódott, aki a 13. percben lőtt fölé jobbal 17 méterről. A másik oldalon Cafú beadása után Gilardino fejelt fölé, de De Santis bíró már sípolt lökés miatt.

Az egy csatárral felálló Inter kezdetben aktívabb volt, Stankovic lövése kijött Didáról, aztán Cambiasso nem tudta beadni a labdát a kivetődő kapustól. A másik brazil hálóőr, Julio Cesar kapuja a félidő hátralévő részében kétszer forgott veszélyben, előbb Gilardino lövését saját társa, Kaká blokkolta, az utolsó percben pedig Gilardino fordult le Materraziról, aztán eltűnt a hátvéd szorításában, a lecsorgó labdát Seedorf vágta mellé.

A fordulás után nagy védést mutatott be Julio Cesar, amikor Kaká beadása után Seedorf estében lőtt, és az Inter kapusa lábbal védte a bal sarokba tartó kísérletet. Helyzetre helyzettel válaszolt az Inter, Stankovic futott be egy hosszan előrevágott labdát, majd jobbal centerezett és középen Figo Maldinit megelőzve ziccerben a jobb kapufa mellé bólintott.

A változatosság kedvéért Milan-lehetőség következett: Sevcsenko fejelt középre egy labdát, ami Julio Cesaron már túljutott, de Cordoba kivágta, azonban éppen Kakához került a játékszer, a brazil egyből lőtt és a jobb sarokra tartó löketet Julio Cesar paskolta bravúrral szögletre.

A 70. percben megszerezte a vezetést a Milan, Seedorf emelt bal oldalról a védők mögé, Materazzi beragadt, így nem volt les, majd elcsúszott, így nem tudott menteni, a három üresen álló piros-fekete mezes közül pedig Kaladze vette mellre a labdát, majd ballal a léc alá vágta.

Rákapcsolt az Inter, előbb Stankovic lőtt Dida kezébe, aztán Cambiasso vágott fölé egy kipattanót, a 88. percben pedig majdnem egyenlített a Mancini-csapat, Javier Zanetti beívelésénél Dida vacillált, hogy kiinduljon -e, végül elindult, de a labda helyett Adriano kobakját találta el, aki továbbcsúsztatta a labdát, de Cambiasso Maldini szorításában mellé stukkolt.

Aztán megint Dida hozta a szívrohamot a Milan-drukkerekre, amikor kiejtett egy szögletet, de aztán javított Stankovic megpattanó lövésénél, amit a jobb felső saroknál kaparintott meg. A Milan végül megőrizte előnyét, és ezzel négy pontra megközelítette a Juventust, amely szombaton a Cagliarihoz látogat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a második helyért vívott harcban lépéselőnybe került a Milan, immáron öt ponttal vezetnek Ancelottiék az Inter előtt.

Serie A., 34. forduló:
Milan - Internazionale 1-0 (0-0)
gól: Kaladze (70.)