Vágólapra másolva!
 

Kórházba szállították Pablo Aimart, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Valencia argentin légiósát. A válogatott futballista az elmúlt hetekben többször panaszkodott kimerültségre és fejfájásra, ennek ellenére még a hétvégi Celta Vigo elleni 1-0-ra megnyert összecsapáson pályára lépett. A 26 éves Aimar szerdán belázasodott, így a következő néhány napot minden bizonnyal még kórházban tölti, ahol folyamatosan megfigyelés alatt tartják.

Henrik Larsson, az FC Barcelona svéd labdarúgója örül, hogy társai és a szurkolók marasztalják, de közölte: nyártól a Helsingborg együttesében folytatja pályafutását. "Elsősorban családi okok miatt megyek haza" - mondta a 34 éves, világbajnoki bronzérmes csatár, aki két hónapja 2008-ig szóló szerződést kötött korábbi nevelőegyesületével. Larsson 2004-ben a skót Celtictől került a katalán fővárosba, de egy súlyos térdsérülés megakadályozta abban, hogy állandó csapattag legyen.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) pénzbüntetéssel sújtotta a Racing Santandert szurkolói rasszista viselkedéséért. A klub drukkerei vasárnap az FC Barcelona elleni mérkőzésen többször is majomhuhogással zavarták meg Samuel Eto'ót, a bajnoki listavezető kameruni csatárát. Antonio Rubinos Perez bíró az incidensek után hangosbemondón kérte a nézőket, hogy fejezzék be a gyűlölködést. Az RFEF a büntetés összegét nem hozta nyilvánosságra, de spanyol médiaértesülések szerint a klubnak hatezer eurót kell befizetnie.