Vágólapra másolva!
Bryan Robson rendkívül derülátó Gera Zoltán jövőjével kapcsolatosan, és a West Bromwich Albion vezetőedzője a Liverpool elleni vesztes meccs után úgy nyilatkozott, hogy számára a magyar játékos teljesítménye volt az egyetlen vigasz.

A hosszú sérülése után immár egy félidőnyi lehetőséget kapott Gera várakozáson felül teljesített, így Robson már ki is jelentette, hogy jövő héten az Aston Villa elleni városi rangadón a kezdők közé jelöli:

"Kíváncsi voltam, hogy Zoli hol tart és jó volt látni, hogy minden rendben van vele. Remekül játszott, minden megmozdulása biztató volt. Azt hiszem annyira biztatónak nevezhető mostani produkciója, hogy a jövő héten mindenképpen a kezdők között a helye.

Persze folyamatosan figyelni fogom, és nagyon remélem, hogy a mostani meccs után semmilyen gondja nem lesz, egészségi állapota nem romlik, azaz elkerülik az olyan gondok, melyek a sokat kihagyott játékosoknál ilyenkor jelentkezni szoktak. Zoli tavaly az egyik legjobb játékosunk volt, és ha most százszázalékos állapotban van, akkor egészen biztosan óriási szerepet játszhat a csapat életében a szezon végéig."

Gera teljesítményéről sokat elmond, hogy a Sky Sports tudósítói a WBA legjobb játékosának nevezték, és 8-as osztályzattal jutalmazták. Ilyen magas érdemjegyet senki nem kapott a birminghamiektől, és a másik oldalon is csak Xabi Alonso múlta felül Gerát a maga 9-es osztályzatával. A Sky Sports szerint a magyar válogatott kapitánya egyenrangú teljesítményt nyújtott a szintén 8-ast kiérdemlő Cissével, Carragherrel és Hyypiävel.