Vágólapra másolva!

A szerelem bajnoka egy norvég focicsapatnál

A futballklubok számára mindennél fontosabb, hogy minél több szurkoló látogasson ki a mérkőzéseikre, és ezt nem csupán azzal érhetik el, hogy a csapat kiváló teljesítményt nyújt a pályán.

Egyre inkább kezd elterjedni az a szokás, hogy a találkozó előtt, esetleg a szünetben különböző műsorszámokkal várják a drukkereket, ezzel próbálva elérni a nézőszám növekedését. Magyarországon az Újpest FC volt az úttörő, hiszen néhány éve a Megyeri úton minden egyes bajnoki előtt fellépett a magyar popszakma egy-egy jeles képviselője, ám úgy látszik, ez nem hozta meg a kellő hatást, hiszen később már elmaradtak ezek a látványosságok.

Néhány esztendővel korábban a norvég Lilleström SK vezetősége szintén egy zenésztől várta, hogy segítségével emelkedjen a nézőszám, igaz, az északi klubnál egy a labdarúgás szempontjából mindenképpen speciális réteget vettek figyelembe: a nőket. A Lilleström ugyanis a Byrne elleni bajnokijára szerződtette a norvég lányok bálványát, az énekes Rune Rudberget, aki magát a szerelem bajnokának nevezi, hogy a találkozó előtt és a szünetben lépjen fel a stadionban.

A dalnok saját bevallása szerint nagy szurkolója a Lilleströmnek, amelynek az idő tájt ötezer körüli volt az átlagnézőszáma - a szurkolók nagy többsége a férfi volt. Rudberg segítségével viszont azt szerették volna elérni, hogy mérkőzésenként legalább ezer nő váltson jegyet a találkozókra, és ennek érdekében a tribün egyik szektorát amolyan "női szakasznak" nevezték ki. Az énekes nyilatkozatából azonban kiderül, hogy a "szerelem bajnoka" számára mi a fontosabb. "Nem lesz probléma ezer hölgyet kicsábítani, tódulni fognak az előadásom miatt. Szívesen énekelek a meccs előtt vagy a szünetben is, de a lényeg az, hogy a találkozót én is figyelemmel kísérhessem."