Vágólapra másolva!
Halálos fenyegetéseket kapott Terje Hauge, a szerdai Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntő bírója. A játékvezető azért került támadások keresztüzébe, mert a mérkőzés 38. percében kiállította a Chelsea hátvédjét, Asier Del Hornót.

A találkozó után az angol klub játékosai, vezetői is támadták a bírót, a dühös szurkolók pedig halálosan megfenyegették. A durva hangnemű üzeneteket a londoni klub honlapján és norvég fórumokon is lehetett olvasni. A Chelsea vezetői egyből törölték a gyűlölködő hozzászólásokat, a klub részéről pedig elhatárolódtak minden ilyen jellegű megnyilvánulástól. "Az a probléma, hogy az ilyen üzenetek többségét álnéven írják és így nehéz megtalálni a bűnösöket"- nyilatkozta a Chelsea szóvivője.

Nem a legkockázatmentesebb vállakozás tehát a két sztárcsapat mérkőzésén fújni a sípot. A Chelsea és Barca a tavalyi kiírásban is a legjobb 16 között csapott össze - a katalánok akkor hazai pályán nyertek 2-1-re -, ami után a Didier Drogbát kiállító Andres Frisk kapott fenyegető üzeneteket, minek következtében vissza is vonult a játékvezetéstől.