Vágólapra másolva!
A kapusok mindig is flúgosak voltak egy kicsit, ezt minden futballszerető tudja, és ez alól Fabien Barthez sem kivétel. A kopasz hálóőr annak idején féléves eltiltást kapott, mert elszívott egy marihuánás cigarettát, és lebukott a doppingvizsgálaton, majd pedig manchesteri éveiben a csapattársait is többször meghökkentette.

Az egyik karácsonyi, Aston Villa elleni mérkőzés előtt pár perccel, amikor a gárda tagjai már minden idegszálukkal a találkozóra koncentráltak, egyszer csak berobbant az öltözőbe Barthez lakberendezője (!), aki biztonsági emberek tucatjain hámozta át magát azért, hogy egy szerinte létfontosságú ügyben beszéljen a kapussal. Ez a halaszthatatlan dolog pedig nem volt más, mint hogy milyen színűre festesse Barthez frissen vásárolt házának belső falait.

A hálóőr viharos gyorsasággal kituszkolta a lakberendezőt az öltözőből, és így megúszta, hogy a szakértő találkozzon Sir Alex Fergusonnal, azt azonban még ő sem tudta kivédeni (pedig ebben nem sokan jobbak nála a világon), hogy csapattársai vicceinek céltáblája legyen. Különösen azután, hogy kiderült: 700 ezer dollárt fizetett a szolgáltatásért.