Vágólapra másolva!
Oliver Kahn úgy véli, ha ő véd a német válogatottban a nyári labdarúgó-világbajnokságon, akkor a végül bronzéremmel záró gárda megszerezte volna az aranyérmet.

"Nem azért lettünk volna világbajnokok, mert én jobb kapus lennék Jens Lehmann-nál, erről szó sincs, Jens fantasztikus teljesítményt nyújtott, rajta nem múlt semmi" - mondta Kahn a Stern című lapnak adott interjújában. "Viszont pályafutásom eddigi eseményei alapján biztos vagyok benne, hogy ha én állok a kapuban, akkor megnyerjük a vb-t."

Kahn az alábbiakkal indokolta elméletét: "1994-ben a Karlsruhe csapatával elődöntősök voltunk az UEFA-kupában, két évvel később a Bayern Münchennel megnyertük a sorozatot, 1999-ben a lehető legbrutálisabb módon, a hajrában kapott gólokkal elbuktunk a Bajnokok Ligája döntőjében, két évvel később tizenegyesekkel mi nyertünk a fináléban. A 2002-es vb fináléját az én hatalmas hibámból veszítettük el Brazília ellen, négy évvel később nekünk kellett volna nyerni a vb-t, ha én védek."

Kahn hozzátette: szerinte az életben nincsenek véletlenek, minden esemény valaminek a következménye. "Az embernek ki kell érdemelnie a sikert. Ha fel tudod dolgozni a nagy kudarcokat, akkor eljön a nagy siker is. Ez eddig mindig így volt velem és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is így lesz."