Vágólapra másolva!
A német szervezők semmit sem bíztak a véletlenre a világbajnoksággal kapcsolatban, a főpróbának számító 2005-ös Konföderációs-kupa után a legapróbb részleteken is igyekeztek javítani annak érdekében, hogy a torna zökkenőmentesen bonyolódjék le.

Ez nemcsak a stadionok megfelelő állapotát jelenti, hanem a közönség maximális kiszolgálását is, amibe a labdarúgást kevésbé kedvelő hölgyek is beletartoztak. A nürnbergi oktatási központ ugyanis egy tanfolyamot indított olyan nők részére, akik egyáltalán nem konyítottak a futballhoz, azonban szerettek volna egy kicsit közelebbről megismerkedni vele.

"Szerettünk volna lehetőséget adni a hölgyeknek arra, hogy ők is részt vehessenek a mindennapos beszélgetésekben, amelyekben a fő téma minden bizonnyal a vébé lesz. A férfiak és nők közötti kommunikáció nagyon fontos, és miért ne tudhatnák a feleségek is, hogy mi a les?" - jelentette ki a torna előtt az intézet vezetője, dr. Wolfgang Eckart, aki azt is elárulta, hogy a tanfolyam iránt hatalmas volt az érdeklődés.

"Gyorsan kiderült, hogy több kurzust kell majd indítanunk, még egy olasz televíziós társaság is bejelentkezett, hogy szeretne forgatni nálunk. Úgy tűnik, hogy a hölgyek csak erre a lehetőségre vártak."