Vágólapra másolva!
Az elmúlt két kiírást megnyerő Bayern München a nyolcaddöntőben elvérzett a német kupában, a bajorok 4-2-re kikaptak az Aachentől. Szintén továbbjutott a Wolfsburg, a sérült Huszti Szabolcs nélkül felálló Hannover, és a másodosztályú Burghausen.

Parádés góllal szerzett vezetést az Aachen, Reghecampf szabadrúgásból, 18 méterről csavart a jobb pipába. Akik azt várták, hogy a bajorok hirtelen összekapják magukat, és lefocizzák a kiscsapatot, azoknak csalódniuk kellett, mert Felix Magath csapata motiválatlan brigád benyomását keltette, míg a hazaiak ráéreztek a lehetőségre.

A 39. percben Ebbers beadása után Ibisevic közeli próbálkozását még kitolta a Kahn helyett védő Rensing, de a Bayern-védelem nem tudott felszabadítani, és a lepattanót Reghecampf beverte. Még a félidő vége előtt jött a harmadik gól is, klasszikus kontra végén Lehmann ment el a bal oldalon, középre passzolta a labdát, amit Ebbers elgurított a kivetődő Rensing mellett.

A fordulás után a csereként beállt Podolski szépített, Makaay emelte elé a labdát, amivel addig forgolódott, míg helyzetbe nem került, és 16 méterről a bal felsőbe helyezett. A 68. percben még inkább belelkesedtek a müncheni hívek, Schweinsteiger gurított középre, ahol Van Bommel érkezett, és futtából nagy gólt vert a bal felső sarokba, úgy tűnt, hogy a bajorok talán be tudják gyűrni az Aachent.

A 90. percben viszont a mücheniek által is megkörnyékezett Schlaudraff remek szóló végén kilőtte a jobb alsót, és ezzeé megpecsételte a címvédő sorsát.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Greuther Fürth (II.) - VfL Wolfsburg 1-3 (0-1)
gól:
Reisinger (83.), illetve Krzynovek (17.), Klimowicz (56.), Hoogendorp (90.)

Hannover 96 - MSV Duisburg (II.) 1-0 (1-0)
gól:
Balitsch (45+2.)

Kickers Offenbach (II.) - Wacker Burghausen (II.) 2-1 (0-0)
gól:
Türker (46.), Toppmöller (90.), illetve Burkhardt (73.)

Alemannia Aachen - Bayern München 4-2 (3-0)
gól:
Reghecampf (11., 39.), Ebbers (44.), Schlaudraff (90.), illetve Podolski (47.), Van Bommel (68.)

[origo]