Vágólapra másolva!
Hétvégén két csúcsderbit rendeznek az európai topligákban: Angliában a Chelsea az Arsenalt fogadja, míg Rómában Lazio-Roma találkozóra kerül sor. Persze a spanyol és a német bajnokságban is lesz pár pikáns összecsapás.

Szélesi Zoltán csapata, az Energie Cottbus a címvédő Bayern München vendége lesz a Bundesliga 16. fordulójában. Az Energie eddig háromszor lépett pályára a Bayern vendégeként, mindhárom találkozót elveszítette, a gólkülönbsége idegenben 1-11. Összesítésben az eddigi hat párharcból ötször győztek a bajorok. A Cottbus csak az első találkozó alkalmával nyert, amikor 2000. október 14-én, a keletnémet együttes történetének első élvonalbeli idényében Sebők Vilmos talált be Cottbusban Oliver Kahn kapujába, kialakítva az 1-0-s végeredményt.

A Bajnokok Ligájától a címvédő Barcelona otthonában búcsúzó listavezető Werder Bremen Frankfurtban lép pályára. Az UEFA-kupában is szereplő házigazdák ebben a szezonban tizenöt meccsükből csak hármat fejeztek be kapott gól nélkül, a brémaiak egy találkozó kivételével - 2-0-s vereség a Schalke 04 vendégeként - minden mérkőzésen bevették ellenfelük kapuját.

A többi "magyaros csapat" közül a Hertha BSC (Dárdai Pál) a Bayer Leverkusen vendége lesz, a Mainz (Szabics Imre) a Borussia Mönhengladbach otthonában lép pályára, míg a Hannover (Huszti Szabolcs) az Arminia Bielefeldet fogadja.

A Bundesliga 16. fordulójának programja:
péntek:
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 20.30
szombat:
Bayern München - Energie Cottbus 15.30
Hamburger SV - 1. FC Nürnberg 15.30
VfB Stuttgart - VfL Bochum 15.30
Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 05 15.30
Hannover 96 - Arminia Bielefeld 15.30
Eintracht Frankfurt - Werder Bremen 15.30
vasárnap:
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund 17 ó
VfL Wolfsburg - Alemannia Aachen 17 ó.