Vágólapra másolva!
Alex Ferguson,a Manchester United vezetőedzője szerint csapata győzelmét (3-1) Nelsonnak, a Benfica hátvédje által szerzett bombagólnak köszönhette a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján.

"Úgy gondolom, köszönetet kell mondanunk Mr. Nelsonnak a góljáért, amivel felébresztette a csapatunkat, és onnantól kezdve már az igazi Manchestert láthatta a közönség" - mondta a skót szakember. "A legjobbkor jött Vidic gólja is a félidő végén, a második játékrészre már egy másik csapat futott ki. Gyorsan és szívósan játszottunk, mi irányítottuk a játékot" - tette hozzá Ferguson, akinek együttese az F jelű csoport élén jutott be a legjobb 16 közé.

A Benfica edzője, Fernando Santos is egyetértett kollégájával: "Nagyon jól kezdtünk, sokat birtokoltuk a labdát, de a második félidőben már nehezen váltottunk át a védekezésből a támadásba. A meccs ezen részében az angolok túl erősek voltak a számunkra".

A négyes másik mérkőzésén a továbbjutást már korábban kiharcoló skót Celtic sima vereséget szenvedett a korábban a manchesterieket is megverő FC Köbenhavntól (3-1).

A H csoportban már korábban eldőlt, hogy az AC Milan együttese továbbjutott, azonban a második helyért nagy harc folyt a francia Lille, a belga Anderlecht és a görög AEK Athén között. Utóbbi párharcban a hazaiaknál Juhász Roland és a vendégeknél Tőzsér Dániel is végigjátszotta a találkozót.

A Lille idegenben 2-0-ra verte az olasz sztárcsapatot, a másik két együttes pedig nem bírt egymással (2-2), így a franciák mentek tovább. Claude Puel, a vendégek szakvezetője alig tudott megszólalni az meglepetéstől: "Nem tudok felébredni ebből az álomból, elértük a célunkat. Ez a teljesítmény volt a gyümölcse az eddigi kitartásunknak és küzdelmünknek".

A korábban esélytelennek tartott együttes az első francia csapat, amely le tudta győzni a milánói gárdát a San Siro Stadionban.