Vágólapra másolva!
A profi futballistáknak manapság már nagyon vigyázniuk kell, nehogy tiltott szer kerüljön a szervezetükbe, de a kávé egyelőre nem szerepel a doppinglistán, így a fekete nedűt nyugodtan fogyaszthatják. Így volt ezzel az olasz Empoli FC kapusa, Daniele Balli, aki a Genoa elleni bajnoki közben annyira megszomjazott egy kis kávéra, hogy az egyik labdaszedő gyerekkel üzent a szertárosnak: ugyan hozzon már neki egy feketét.

A szertáros be is ment az öltözőbe, majd pár perc múlva egy forrón gőzölgő csészével tért vissza, és Balli a mérkőzés egy nyugodtabb pillanatában fel is hörpölte a kávét, majd a szünetben még egy csészével felhajtott.

"Szokásom, hogy a meccsek előtti reggelen megiszok hat-hét csésze kávét, ez segít abban, hogy még jobban tudjak koncentrálni. Ezúttal azonban csak háromcsészényit tudtam otthon felhajtani, ami nem bizonyult elegendőnek, ezért volt szükségem még legalább két adagra" - mondta a találkozót követően Balli, aki azt is elárulta, hogy a rengeteg koffeinnek a mérkőzések után általában már nem olyan jó a hatása.

"A meccsek estéjén meglehetősen nehezen tudok elaludni, rendszerint egészen hajnalig csak forgolódok az ágyamban." Ez persze tökéletesen érthető.