Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupák közül a múlt héten csak az UEFA-kupában rendeztek fordulót, de angol és az olasz klubok egy része is pályára lépett a bajnokságban, illetve a kupasorozatban. Álomcsapatunkban ezúttal a Serie A gárdái viszik a prímet, hiszen az olasz élvonalat három labdarúgó is képviseli - köztük egy olyan hátvéd, aki két meccsen négy gólt szerzett!
Leo Franco (argentin, Atlético Madrid): A fővárosi együttes idegenben szerezte meg a győzelmet a Real Betis ellen, és a csapattársak nagy köszönetet mondhattak az argentin kapusnak, hiszen Leo Franco nem akármilyen bravúrt hajtott végre: két tizenegyest is kivédett.
Steve Cherundolo (amerikai, Hannover): Huszti Szabolcs együttese az utóbbi hetekben egyre feljebb jött a tabellán, és az Energie Cottbus elleni idegenbeli győzelemmel egészen a tizedik pozícióig lépett előre. A három pont megszerzéséhez az amerikai jobbhátvéd védőmunkája mellett egy győztes góllal is hozzájárult.Nicolás Burdisso (argentin, FC Internazionale): A milánóiak középhátvédje korábban egyetlen gólt sem szerzett az Inter színeiben, a múlt héten azonban teljesen váratlanul gólzsákká lépett elő. A Messina elleni kupameccsen mesterhármast vágott, majd a Siena elleni bajnokin is betalált.Rabiu Afolabi (nigériai, FC Sochaux): A Peaugeot-gyár együttese a szezon meglepetéscsapata a Ligue 1-ben, elvégre 16 forduló után a harmadik helyen áll a tabellán. A sochaux-iak a hét végén a Marseille-t győzték le 1-0-ra, és a mindent eldöntő találatot a nigériai középhátvéd érte el.Gianluca Comotto (olasz, Torino): A Bikák is begyűjtötték a három pontot a hét végén, és az Empoli elleni győzelemnek köszönhetően már a 11. helyen állnak a tabellán. A mindent eldöntő találatot a csapat balhátvédje, Comotto szerezte, aki azonban nem csak a gólja miatt volt a mezőny legjobbja.
Darren Fletcher (skót, Manchester United): Angliában két fordulóra is sor került a múlt héten, és csak egy olyan együttes volt, amely mind a két mérkőzését megnyerte: a Manchester United. A Vörös Ördögök az Everton magabiztosan verték, a Middlesbrough ellen azonban jobban megizzadtak a győzelemért, és Fletcher találatával gyűjtötték be a három pontot.Francisco Punal (spanyol, CA Osasuna): A pamplonai együttes számára mindenképpen nyerni kellett az Odense BK elleni UEFA-kupa-mérkőzésen, ha a csapat életben akarta tartani továbbjutási reményeit, és a szurkolók aligha gondolták, hogy Punal lesz a meccs hőse. A középpályás két gólt is szerzett, és emellett alig számított, hogy egyszer a saját kapuját is bevette.Francesco Totti (olasz, AS Roma): A római gárda csapatkapitánya ezúttal a középpályán kapott helyet az Atalanta elleni bajnokin, de itt is a tőle megszokott magas színvonalú teljesítményt nyújtotta. Ugyan mindkét gólját tizenegyesből érte el, de a mezőnyben is kiválóan futballozott, és csapata legjobbja volt.Marek Heinz (cseh, AS Saint-Etienne): A Zöldek cseh futballistája általában csatárként szokott játszani, de most a középpálya bal oldalán vetették be, és fantasztikus teljesítményt nyújott. Szerzett egy szabadrúgás-gólt, és rettegésben tartotta az FC Lorient védelmét - amit a LEquipe nyolcas osztályzattal jutalmazott.
Takahara Naohiro (japán, Eintracht Frankfurt): Az ázsiai csatárnak a Newcastle United elleni UEFA-kupa-mérkőzésen még nem nagyon ment a játék, a hajrában elhibázott egy nagy ziccert, de a hét végi, Alemannia Aachen elleni bajnokin alaposan javított. Itt ugyanis mesterhármast ért el, és 3-2-es győzelemre segítette együttesét.Craig Bellamy (walesi, Liverpool FC): A szélvészgyors támadó sérülés miatt kihagyta csapata hét közi bajnokiját, a hét végén a Wigan Athletic ellen azonban már ott volt a pályán, és egy félidő alatt kivégezte az ellenfelet. Szerzett két gólt, adott egy gólpasszt, és minden megmozdulása életveszélyes volt.