Vágólapra másolva!
Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának gazdasági igazgatója szerint a szurkolók elfordultak az együttestől, ezért "csak" 62 ezren voltak kiváncsiak a Wolfsburg ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésre.

"Tízezerrel kevesebben jöttek ki, mint máskor szoktak, az elmúlt másfél évben bajnoki meccsen nem volt ilyen alacsony a nézőszámunk" - mondta Watzke a DSF sportcsatornán. "Ki kell mondanunk, bizalmi válság alakult ki, a szurkolók nem hisznek a csapatban, aminek nagyon komoly következményei lehetnek."

Watzke hozzátette: a tízezres nézőszámcsökkenés többszázezer eurós veszteséget jelent a klubnak. "Különösen aggasztó, hogy több mint háromezer bérletesünk is otthon maradt. Akik kijöttek a stadionba, azok a győzelem ellenére kifütyülték a játékosainkat. A jövő héten rendkívüli elnökségi ülésen vitatjuk meg, mit tehetnénk a szurkolók visszanyeréséért. A játékosok sokat segíthetnének, ha látványos és jó játékkal szolgálnák ki a drukkereket."

A dortmundiak a hatodik helyen állnak a bajnokságban.

Watzke elárulta: az elnökségin javasolni fogja, hogy a futballisták addig ne kapjanak prémiumot, amíg a dortmundi meccsek nézőszáma nem éri el ismét minimum a 70 ezret.