Vágólapra másolva!
A Liverpool FC elleni 2005-ös BL-elődöntő visszavágóján a Chelsea FC mestere, José Mourinho nem a tőle megszokott kasmírkabátban jelent meg a kispadon, aminek megvolt a maga magyarázata: a szakember a ruhadarabot felajánlotta a klub által szervezett jótékonysági árverésre.

A kiesést követően azonban a portugál mester alighanem megbánta tettét, és bár a kiesésen már nem tudott változtatni, úgy döntött, hogy visszaszerzi a kabátot. Így aztán ő maga is licitált a ruhadarabra, és potom 22 ezer euróért sikerült is megvennie a saját kabátját... "Átgondoltam, hogy a szezon során mennyi sikert éltem át ebben a kabátban, és azt hiszem, jobb helye lesz a saját vitrinemben az érmek és a trófeák mellett" - nyilatkozta a szakember.

Mourinho egyébként akkoriban költözött Londonból a Surrey megyében található Cobhambe. Ez a település a Chelsea edzőpályája mellett található, és a focisták közül John Terry és Arjen Robben is ott lakik, ami bizony alaposan feldühítette a helyi lakosokat.

Az egyik "falugyűlésen" mintegy 400 cobhami polgár írta alá a "Mentsük meg Cobhamet!" jelszóval kiadott petíciót, akik szeretnék, ha a sztárok máshol keresnének házat maguknak. "Az emberek attól félnek, hogy a Chelsea labdarúgóinak érkezésével felborul az eddigi nyugodt életük. Máris egyre több sportautót látni az utcákon, és hamarosan a falu gyepe tele lesz melegítős emberekkel, amit nem szeretnénk" - mondta a kampány egyik vezetője, a helyi történész, David Taylor.