Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 15. fordulójának a hétfő esti találkozóján a Honvéd hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Vasastól. A feledhető első félidő után a folytatásban már gólhelyzeteket is kialakítottak a csapatok, és Németh Norbert találatának köszönhetően a Vasas örülhetett a győzelemnek a mérkőzés végén.

Borsodi Liga, 15. forduló:
Budapest Honvéd - Vasas 0-1 (0-0)
Csepel, 500 néző
v.: Török K. (Tompos Z., Székely F.)
Honvéd: Tóth I. - Schindler, Debreceni (Baranyai, 46.), Pomper, Vincze Z. - Genito, Dobos, Mészéros A. (Zana, 36.), Diego - Disztl D. (Koós, 65.), Hercegfalvi.
Vasas: Németh G. - Pintér Z., Pandur, Unierzyski, Tóth A. - Németh N., Odrobéna, Nagy T. (Skita, 67.), Kiss K. (Fehér Z., 80.) - Lázok, Bali (Ködöböcz, 55.).
gól: Németh N. (74.)
sárga lap: Pomper (85.), illetve Pandur (12.), Nagy T. (47.)

2. perc: a Vasas szabadrúgását Lázok tekerte rá 18 méterről, de Tóth bravúrral védte a jobb felső sarokba tartó lövést.

3. perc: Angyalföldi szöglet után Németh Norbert elé került a labda, aki 15 méterről alig lőtt a kapu mellé.

31. perc: Nagy Tamás továbbított Lázok elé, akinek a középre adását Bali közelről a kapu fölé pörgette.

49. perc: Diego tört be a büntetőterületre, majd 13 méterről leadott lövése Németh Gáborról Disztl elé pattant, aki a hálóba lőtt, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a találatot.

59. perc: Németh Norbert távoli lövése után a bal felső sarokba tartó labdát ütötte ki Tóth.

61. perc: Dobos jobb oldali beadását Hercegfalvi fejelte kapura, de Németh Gábor szépen védett.

71. perc: Lázok futotta le az egész hazai védelmet, majd a tizenhatoson belül sarokkal játszott Skita elé, aki estében centikkel lőtt a kapu mellé.

74. perc: egy kontra végén Németh Norbert mehetett egyedül kapura, és miután elvitte a kifutó kapus mellett a labdát, a hálóba továbbított (0-1).

A vendégek az elején kialakított két nagy helyzetükkel jelezték, hogy a három pont megszerzése reményében jöttek, de ezt követően inkább a kispestiek birtokolták többet a labdát. A Honvéd elképzelés nélküli és lassú támadásvezetése nem állította megoldhatatlan feladat elé Tóth Andrásékat, így gól nélküli döntetlennel zárult a gyenge színvonalú első félidő.

A szünet után alaposan bekezdtek Supka Attila fiai, de több ígéretes lehetőségből sem tudtak a kapuba találni. Mezőnyfölényük leginkább a labda birtoklásában nyilvánult meg, de a jól tömörülő vendég védelemmel szemben tehetetlenek voltak. Aztán egy hazai szöglet utáni gyors támadás végén megszerezte a vezetést az angyalföldi gárda, így Supka Attila továbbra is nyeretlen a bajnokságban a Honvéd vezetőedzőjeként.

Mobilpress