Vágólapra másolva!
Rangadókban gazdag hétvége elé néznek a futballbarátok, ha vetnek egy pillantást a topligák sorsolására, ugyanis Angliában és Olaszországban is egymásnak feszül a tabella első két helyezettje, a Premier League-ben a Manchester United a címvédő Chelsea-t látja vendégül, a Serie A-ban a Palermo vetne véget az Inter bajnoki veretlenségének. És ha ez nem elég, akkor még ott van a Primera División csemegéje, a Valencia-Real Madrid párharc, illetve egy Hamburg-Bayern ütközet a Bundesligából.

Vasárnap csúcsrangadóra kerül sor Manchesterben az angol labdarúgó Premier League-ben: az éllovas United a címvédő Chelsea-t fogadja. Egy igazi "hatpontos" találkozót rendeznek az Old Traffordon, hiszen hazai győzelem esetén hat pontra nő a távolság a két gárda között, a vendégsiker ugyanakkor pontegyenlőséget eredményezne az együttesek között.

A hétközi Bajnokok Ligája fordulóban egyaránt 1-0-s vereséggel hagyták el a csapatok a pályát, ám míg a Chelsea a brémai fiaskó ellenére biztosította továbbjutását a 16 közé, a United glasgow-i kudarca azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban dől el a csapat sorsa.

"Nehéz dolog vereség után készülni egy rangadóra, de szerencsére, most ők is ugyanebben a cipőben járnak" - bölcselkedett John Terry, a Chelsea védője. José Mourinho, a londoniak vezetőedzője ugyanakkor nem látja vészesnek a szituációt: "Nem hiszem, hogy ez a vereség befolyásolna bármit is vasárnap. Nagyon jó formában vagyunk, úgyhogy egy kicsit sajnálom, hogy nem játszunk már most."

"Össze kell szednünk magunkat. Azt hiszem egy kis pihenőre azért szükségünk van, mert iszonyatosan nehéz meccsen vagyunk túl, de lelkiekben már most rá kell hangolódnunk a vasárnapra" - mondta még a Celtic-meccs másnapján Ryan Giggs, a Manchester wales-i sztárja.

A Király Gábort kölcsönbe vett West Ham United a Sheffield Unitedet fogadja, míg a most sérült Máté Pétert foglalkoztató Reading a Fulhamhez látogat. Priskin Tamás csapata, a Watford ugyanakkor nem lép pályára a hétvégén.