Vágólapra másolva!
A jövő évi klub-világbajnokságon debütálhat a felnőtteknél a "gólbíró-technológia' - ezt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke jelentette be.

"A 2005-ös U17-es világbajnokságon felemás eredménnyel zártuk a teszteket, így 2007-ben újabb junior viadalokon folytatjuk a kísérletezést, s ezt követően a klub-világbajnokságon kaphat majd szerepet a videóbíró" - nyilatkozta Blatter.

A sportvezető szerint elengedhetetlen lenne az új technológia bevezetése, hiszen néhány kényes szituációban levenné a terhet a játékvezetőkről.

Arséne Wenger, a Bajnokok Ligája-döntős Arsenal vezetőedzője szerint a labdarúgó-mérkőzéseken is be kell vezetni a videobírót. "Egyre több sportágban élnek a technikai fejlődés adta lehetőségekkel és a vitatott helyzeteket visszanézik videóról, csak a futball irányítói nem engednek az elveikből" - mondta Wenger.

"Napjainkban a videobíró nélküli mérkőzés olyan, mintha félhomályban rendeznék az esti villanyfényes meccseket. A különböző kameraállások lehetővé teszik, hogy százszázalékos bizonyossággal meggyőződjünk egy-egy játékvezetői ítélet helyességéről. Nem értem, hogy tévedések esetén miért nem adunk esélyt a bíróknak a korrigálásra."

A tréner szerint, ha bevezetnék az általa követelt újítást, akkor a meccseken tényleg kizárólag az számítana, ki a jobb, nem kellene attól tartani, hogy egy játékvezetői tévedés dönti el a végeredményt.