Vágólapra másolva!
Minden eddiginél keményebben bírálta ellenlábasát, az UEFA-t jelenleg irányító Lennart Johanssont Michel Platini francia futball-legenda, aki harcba szállt az európai szövetség elnöki posztjáért.

"Ha valaki bemegy a zürichi FIFA-székházba, akkor láthatja, hogy Joseph Blatter az irodájában dolgozik. Az UEFA főhadiszállásán viszont felesleges lenne keresni az elnököt, mert sosincs ott" - mondta a német Kicker magazinnak a háromszoros aranylabdás klasszis, hozzátéve: ő olyan tettrekész vezető kíván lenni, aki a munkahelyéről kormányoz, és ennek érdekében hajlandó lenne a nyoni központ szomszédságában lévő Genfbe is átköltözni.

Az UEFA január 26-ai tisztújító közgyűlésén a svéd sportdiplomata, illetve Platini indul harcba az elnöki tisztségért. A 76 éves Johansson 1990 óta irányítja a szervezetet.

Platini az Aranylabda-választásról is véleményt alkotott, szerinte honfitársa, a francia Thierry Henry vagy a brazil Ronaldinho jobban megérdemelné a díjat, mint Fabio Cannavaro, a világbajnok olasz válogatott csapatkapitánya.

"Leginkább Ronaldinho és Henry szolgált rá az elismerésre. Persze tudom én, hogy figyelembe kell venni, ki nyerte a világbajnokságot, de ez esetben is a kapus Gianluigi Buffont részesíteném előnyben Cannavaróval szemben" - mondta egy olasz rádiónak a sportdiplomata.

Az olasz és a spanyol sajtó pénteken kiszivárogtatta, s cáfolat hiányában kész tényként kezeli, hogy idén a Real Madrid védője kapja a France Football magazin által létrehozott díjat, amelyet minden évben a legjobb Európában futballozó játékos érdemel ki.