Vágólapra másolva!
A római ügyészség bűnszervezet irányításával vádolja Luciano Moggit, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatóját, az olaszországi bundabotrány kulcsfiguráját.

A vádirat szerint Moggi minden befolyását latba vetette, hogy a fia érdekeltségébe tartozó játékosok menedzselésével foglalkozó GEA nevű céget minél kedvezőbb piaci helyzetbe hozza.

Moggi mellett az olasz válogatottat világbajnoki címig vezető Marcello Lippi fia, Davide Lippi és a Perugia volt elnöke, Luciano Gaucci található a vádlottak között.

A 80 oldalas vádiratban többek között az olvasható, hogy a vádlottak fenyegetéssel, zsarolással érték el, hogy a játékosok őket bízzák meg az átigazolásukkal kapcsolatos ügyintézéssel, de klubvezetőkről is gyűjtöttek kompromittáló információkat, melyeket később arra használtak fel, hogy az általuk kiválasztott csapatot rákényszerítsék az érdekeltségi körükbe tartozó játékos leigazolására. Moggiék több edzőnek is "segítettek munkát találni".

A vádlottak ügyvédei hétfőn kapták meg az ügyészség által összeállított anyagot, melyet 20 napig tanulmányozhatnak, ennyi idő alatt kell eldönteniük, hogy elfogadják-e a benne leírtakat. Moggi ellen más eljárások is folynak a nyári bundabotránnyal összefüggésben. Az Olasz Labdarúgó Szövetség úgy véli, hogy a nyári események többszázmilliós kárt okoztak az ország futballjának.

A Juventus korábbi főigazgatója befolyásolta a bíróküldést és bizonyíthatóan játékvezetőket kényszerített a számára kedvező eredmények kialakítására. Moggit az olasz szövetség öt évre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, a Juventust pedig kizárta az élvonalból.