Vágólapra másolva!
Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegve fekete karszalaggal játszottak a csapatok Székesfehérváron, ahol a hazaiak 3-2-re verték a több mint hatvan percig emberelőnyben játszó Újpestet Borsodi Liga 14. fordulójában. A Paks az elmúlt szezonban még a Vasasban futballozó Zováth János góljával nyert az angyalföldi együttes ellen az Illovszky Stadionban.

Borsodi Liga, 14. forduló:
Fehérvár FC - Újpest 3-2 (3-1)
Sóstói Stadion, 2500 néző
vezette: Sápi Cs. (Székely F., Kovács P.)
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Kocsis G., Mohl - Lattenstein, Julinho, Bozic, Terjék (Nagy D., 65.) - Dajic (Alumona, 75.), Sitku
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte, Mészáros M. (Nagy O., 46.) - Korcsmár (Kőhalmi, 36.), Tisza, Erős K. Tóth B. - Rajczi, Kovács Z. (Cariati, 56.)
gól: Kuttor (7.), Julinho (21.), Dajic (37.), illetve Rajczi (13.), Tisza (64.)
sárga lap: Terjék (26.), Sitku (92.), illetve Vermes (40.), Böjte (44.), Vaskó (53.)
kiállítva: Bozic (27.)

7. perc: Megszerezte a vezetést a Fehérvár: a hazaiak szögletéből a berobbanó Kuttor fejelt 8 méterről az újpesti hálóba (1-0).

13. perc: Tisza 17 méteres szabadrúgása kevéssel kerülte el a jobb felső sarkot.

13. perc: Egyenlítettek a vendégek: Tisza nagyszerűen ugratta ki Rajczit, aki a kilépő Sebők mellett a hálóba gurított (1-1).

21. perc: Egy röviden kifejelt labdát Bozic lőtt vissza, Julinho levette, és 11 méterről a jobb sarokba lőtt (2-1).

28. perc: Bozic és Vermes ütközött, a játékvezető kiállította a fehérvári játékost.

37. perc: Sitku labdájával Dajic lépett ki, akinek a lövését Balajcza elsőre bravúrral védte, de a kipattanót ismét a támadó szerezte meg, és egy védőt kicselezve az üres kapuba lőtt (3-1).

63. perc: A vendégek végezhettek el szabadrúgást a tizenhatos bal sarkától, a letett labdát Tisza tekerte a jobb felső sarokba (3-2).

69. perc: Nagy Olivér távoli próbálkozását könnyedén fogta Sebők.

83. perc: Kőhalmi jobb oldali beadása után Cariati került helyzetbe, de nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

90. perc: Vermes távoli lövését magabiztosan védte a hazai kapus.

Nagyszerű iramban kezdődött a találkozó, ami az első negyedórában gólokban is megmutatkozott, majd a félidő közepén emberhátrányba kerültek a hazaiak. Ezzel a lehetőséggel azonban nem tudtak élni a vendégek, és a szervezetten játszó Fehérvár egy kontrából tovább növelte előnyét a félidő végére.

A szünet után is élvezetes játékot produkáltak a csapatok, igaz, ekkor már ritkábban kerültek veszélybe a kapuk. Az utolsó húsz percben nyomasztó lett az újpestiek fölénye, de Tisza találata után már nem tudtak újabb gólt szerezni, ezért vereséggel távoztak a Sóstói Stadionból.