Vágólapra másolva!
Nem csak Magyarországon jelent problémát a bajnoki mérkőzések rendkívül alacsony nézőszáma, Moldovában is hasonló a helyzet a találkozókon, így aztán a sokszoros bajnok Zimbru Chisinau vezetősége érdekes lépésre szánta el magát.

A Steaua Chisinau elleni találkozót megelőzően ugyanis kihirdették, hogy minden egyes szurkoló, aki megjelenik az összecsapáson, az ingyen és bérmentve kap egy doboz Baltika sört.

Az ötlet minden várakozást felülmúlt, ugyanis annak ellenére, hogy a mérkőzést hétköznap, ráadásul délelőtt 11 órakor rendezték, a meccsre több mint 2500-an látogattak ki. A drukkerek ráadásul nemcsak az ingyensörrel lehettek elégedettek, hanem az eredménnyel is, elvégre a Zimbru 2-0-s győzelmet aratott.

Az ajándék ötlete egyébként nem új a moldovai labdarúgásban, hiszen korábban az Agro Chisinau hasonló akcióval várta drukkereit, azzal a különbséggel, hogy az Agrónál nem sört, hanem tisztítószert osztogattak - nem csoda, hogy ez kevésbé volt sikeres, ráadásul a gárda is kiesett az élvonalból.