Vágólapra másolva!
Uwe Seeler, a német labdarúgó-válogatott volt legendás játékosa szerint mai pályatársai túlságosan sokat panaszkodnak és folyamatos sérülések kínozzák őket.

"A mi időnkben meg sem kottyant egy-egy kisebb sérülés, a fájdalmak ellenére tovább játszottunk. Természetesen mindenki óvja az egészségét, de kész vicc, hogy apró-cseprő dolgokkal azonnal orvoshoz rohannak" - nyilatkozta a zseniális csatár a Bildnek. "Sokszor azért panaszkodnak, mert hetente két, esetleg három alkalommal kell mérkőzést játszaniuk. Nos, ez már végképp nevetséges, hiszen egy futballista számára mi lehet jobb, mint a meccs? A mi időnkben ugyanennyit fociztunk, ráadásul teljes munkaidőben dolgoztunk."

A hetvenesztendős Seeler elmesélte, hogy fénykorában - labdarúgás mellett - kereskedelmi ügynök volt, és hetente több ezer kilométert kellett vezetnie. "Milliókat keresnek és krokodilkönnyeket hullajtanak. Ha annak idején ilyen körülményeket biztosítottak volna, örömmámorban úsztam volna."

A futballvilág egyik legjobb csatára 17 évesen játszott először csapatában, a Hamburgban, s 1972 május elsején ugyancsak a Hamburg színeiben vonult vissza az aktív labdarúgástól. Közben milliós, külföldi ajánlatokat utasított el, amiért a szurkolók még inkább körülrajongták. Csaknem húsz év alatt 916 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára s több mint ezer gólt szerzett.

Seeler hetvenkét alkalommal öltötte magára a válogatott mezét, négy világbajnokságon vett részt: 1958-ban, 1962-ben, 1966-ban és 1970-ben. Legnagyobb sikerét a nemzeti tizenegyben 1966-ban érte el, amikor a német együttes - a döntőben Angliától elszenvedett vereség után - a második helyen végzett.