Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy győzelmi prémiumot kapnak a világbajnoki bronzérmes Németország elleni szerdai Európa-bajnoki selejtezőn 1-1-es döntetlent elérő ciprusi labdarúgó-válogatott tagjai. A szigetországi szövetség a döntetleneket fejenként 750, a győzelmeket 1500 dollárral jutalmazza.

"Komolyan felmerült, hogy a szerdai csodálatos teljesítményt győzelmi prémiummal díjazzuk, hiszen a Németországgal szemben elért döntetlen sokkal többet ér, mint egy gyengébb rivális ellen szerzett három pont" - mondta Kosztakisz Kucokumnisz, a szigetországi szövetség elnöke. "Erről az eredményről beszél egész Európa, ami nemcsak a futballunknak, hanem országunknak is hatalmas reklámot jelent."

A ciprusi lapok nem fukarkodnak a dicsérő jelzőkkel: "Dávid megviccelte Góliátot", "Isten nem akarta, hogy veszítsünk".

A hazaiak vallásos szövetségi kapitánya is úgy vélte, hogy szükség volt az égiek segítségére a meglepetés eléréséhez.

"Köszönetet kell mondanom Istennek, amiért megmutatta csapatomnak és nekem a járható utat. Játékosaim tiszta fejjel és lélekkel léptek pályára és maximálisan betartották a kérésemet, ami abból állt, hogy legyen sokat nálunk a labda, passzoljunk pontosan, kerüljük a kockázatos megoldásokat és mindig a legközelebb lévő társat játsszuk meg, ezzel is csökkentve a pontatlan átadás kockázatát."