Vágólapra másolva!
II. János Pál pápáról köztudott volt, hogy fiatal korában maga is futballozott, mégpedig kapusként, és mindig is figyelemmel kísérte a nemzetközi labdarúgás eseményeit. A különböző klubok (elsősorban az olasz egyesületek) gyakran járultak elé, de a Borussia Dortmund két futballistája is pápai audenciában részesült. Sebastian Kehlt és Christoph Metzeldert azért fogadta a katolikus egyházfő, mivel a két labdarúgó hazájában több, a gyermekprostitúció elleni kampányban is részt vett.

A pápával való találkozás mindkét labdarúgót mélyen érintette. "Római katolikus vallású vagyok, így az, hogy beszélhettem II. János Pállal, rendkívül különleges volt a számomra. Ilyen élményben még sohasem volt részem az életemben" - jelentette ki Kehl, Metzelder pedig hozzátette: "A pápa rendkívüli személyiséggel rendelkezik, és különleges, spirituális légkör veszi körül".

A két labdarúgó egyébként ajándékot is vitt őszentségének, hiszen a Borussia Dortmund tiszteletbeli tagjának választották a pápát, és az erről szóló oklevelet Metzelderék át is adták II. János Pálnak. Úgy látszik, a dortmundiakat nem zavarta, hogy a pápa a BVB legnagyobb riválisának, az FC Schalke 04-nek is tiszteletbeli tagja volt, mégpedig 1987 óta...