Vágólapra másolva!
Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck labdarúgócsapatának vezetőedzője részrehajlással vádolta meg az Ukrán Labdarúgó Szövetséget a Dinamo Kijev ellen elvesztett hétfői rangadó után.

A négy piros lappal tarkított, feszült hangulatú összecsapást követően a szintén kiállított román szakember élesen kirohant a szövetség és a - direkt a rangadóra szerződtetett - portugál Paulo Gomes játékvezető ellen. Szerinte csapata ugyanis összeesküvés áldozata lett Kijevben. "Tolvajok! Gratulálok a szövetségnek!" - kiabálta románul az 1-0-s hazai sikerrel zárult meccs után Lucescu.

"Azt hiszem, okosabb most úgy tenni, mintha nem hallottam volna, mit mondott" - próbálta oldani a feszültséget Hrihotij Szurkisz, a szövetség elnöke, aki a Dinamo első emberének, Ihor Szurkisznak a testvére.

A játékvezető először az első félidő hajrájában húzta elő a piros lapot, miután a Sahtar védője, Dmitro Csigrinszkij túl hevesen reklamált egy ellene megítélt szabálytalanság után. Az ítélet kihozta a sodrából Lucescut, akit szövegelésért szintén kiállított a bíró. A második játékrészben aztán előbb a kijeviek fogyatkoztak meg, majd a lefújás után a Gomesnek rontó donyecki Darijo Srna is pirosat kapott.

"Gomes úr remekül látta el a dolgát, pedig nehéz helyzetben volt. A játékosok ezen az estén képtelenek voltak kordába tartani indulataikat, ő ennek ellenére jól vezette a találkozót" - értékelte elégedetten a portugál szakember munkáját Viktor Derdo, a játékvezetők első embere.

Győzelmével a Dinamo 35 ponttal vezeti a tabellát a címvédő Sahtar (29) előtt.