Vágólapra másolva!
Hétfőn éjszaka Nápolyban megszakadt a Juventus labdarúgócsapatának nyolc mérkőzést számláló győzelmi sorozata az olasz másodosztályban.

A torinói sztáregyüttes, amelyet az olasz bundabotrányban játszott szerepe miatt száműztek a legjobbak közül, 65 ezer lelkes nápolyi néző előtt lépett pályára. A hazai drukkerek biztatása ellenére a Juventus a 67. percben megszerezte a vezetést Alessandro Del Piero révén, ám a 73. percben egyenlíteni tudott a dél-olaszországi gárda. Gianluigi Buffon, a vendégek világbajnok kapusa szeptember 16. után kapott újra gólt a Serie B-ben.

A mérkőzés alatt a drukkerek kövekkel dobálták meg a biztonságiakat, akik közül nyolcan könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrség három rendbontót őrizetbe vett, őket a közeli kapitányságon állították elő és eljárás indult ellenük.

A Napoli ebben a szezonban már másodszor tréfálta meg az olasz futball legeredményesebb csapatát, miután augusztusban büntetőkkel elbúcsúztatta az olasz kupától.

A Juventus kilenc pontos büntetése ellenére már a negyedik helyen áll a táblázaton, mindössze három ponttal lemaradva a listavezető Genoa mögött.