Vágólapra másolva!
Bár sokáig vezetett, mégis 2-1-es vereséget szenvedett a West Bromwich Albion a Derby otthonában. Gera Zoltán a találkozó után sajnos nem csak a vereség miatt szomorkodhatott, hanem mert sérülés miatt le kellett cserélni.

"Nagyon remélem, hogy nincs szakadás" - mondta Gera. "Jó erőben éreztem magam, de már a bemelegítésnél is kicsit éreztem a vádlimat. Az első félidőben nem volt gond, a második játékrész hajrájában viszont egy hirtelen mozdulatnál egy pattanást éreztem a lábamban. Remélem, a csapatorvosnak lesz igaza, aki szerint valószínűleg nincs szakadás, csupán - az ő szavaival élve - 'beállt' a vádlim.

Sajnos a meccs sem úgy zárult, ahogy terveztük. Megint egy megnyert mérkőzés úszott el. Az első félidő közepén megszereztük a vezetést, és utána is jól futballoztunk. Voltak nagy helyzeteink, nekem is volt egy lehetőségem, amit talán be kellett volna rúgnom. Egy kirúgás után a kapussal szembe kerültem, megpróbáltam átemelni felette a labdát, de sajnos fejen találtam őt.

Uraltuk a meccset, de a második félidő közepén egy rövidzárlat következében sajnos átvette a vezetést a Derby: három perc alatt kaptunk két gólt, és ezzel az ellenfél megnyerte a meccset. Idén nem az első olyan találkozónk, amikor jobbak vagyunk az ellenfelünknél, ám nem sikerül nyernünk. Remélem, a folytatásban is hasonlóan jól futballozunk, de mindez pontokban is megmutatkozik majd."