Vágólapra másolva!

Megmakacsolták magukat a bosnyák focisták

Tizenhárom bosnyák válogatott labdarúgó nem kíván addig nemzetközi mérkőzést játszani, amíg a helyi szövetség teljes vezetősége le nem mond. A bojkottálók mindegyike külföldön játszik, nyílt levelüket kedden hozták nyilvánosságra a Dnevni Avaz című újságban.

"Amíg ezek a személyek pozícióban vannak, nem fogadjuk el a válogatott mérkőzésekre szóló meghívásokat. Reméljük, cselekedetünk az első lépés abba az irányba, hogy kigyógyítsuk labdarúgásunkat a rákos betegségből, egyben pedig kezdet a nemzeti csapat megújulása terén" - fogalmaztak a játékosok.

A nagy nemzetközi tornára még soha ki nem jutott gárda a 2008-as Eb selejtezősorozatában előbb 5-2-re nyert Máltán, aztán otthon 3-1-re kikapott a magyar csapattól, majd 2-2-es döntetlent játszott Moldovával, legutóbb pedig 4-0-s vereséget szenvedett Görögországtól.

A hazai bajnokság korrupciótól és bundagyanúktól hangos, ráadásul etnikai konfliktusok is nehezítik a helyzetet. A válogatott játékosok azt szeretnék, ha az elnökség kollektívan - valamennyi muszlim, szerb és horvát tag egyformán - távozna.