Vágólapra másolva!
A szervezők meghívását elfogadva az amerikai labdarúgó-válogatott is pályára lép jövőre a Venezuelában megrendezésre kerülő Copa Americán, a dél-amerikai nemzeti csapatok kontinensbajnokságán, melyre mindig meginvitálnak két "vendégegyüttest" is. Az amerikaiak legutóbb 1995-ben szerepeltek a tornán, akkor a negyedik helyen végeztek.

"Nagy öröm számunkra, hogy ismét pályára léphetünk a Copán, hiszen erős csapatok ellen mérhetjük le, hol tartunk és rengeteg hasznos tapasztalatot szerezhetünk" - mondta Sunil Gulati, az amerikai szövetség elnöke.

A venezuelai futballesemény - június 26-július 15. - két nappal a közép- és észak-amerikai válogatottak tornája, a Gold Cup után kezdődik. Ezen a sorozaton az amerikaiak a címvédők.

"Természetesen mindkét eseményen ott leszünk, a szövetségi kapitányunk feladata lesz, hogy két megfelelő erősségű csapatot állítson össze. Azt gondolom, van annyi jó játékosunk, hogy ez ne okozzon gondot" - tette hozzá Gulati.

Az amerikai nemzeti együttesnek július 14., Bruce Arena távozása óta gyakorlatilag nincs szövetségi kapitánya. Az elsőszámú jelölt a poszt betöltésére a Los Angeles mellett élő Jürgen Klinsmann, aki a nyári világbajnokságon bronzérmet nyert a rendező német válogatottal. Gulati ígérete szerint legkésőbb november végéig döntés születik az új szakvezető személyéről.