Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 11. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a Zalaegerszeg hazai pályán 1-0-ra nyert a Vasas ellen, s így újra vezeti a táblázatot.

Borsodi Liga, 11. forduló:
Zalaegerszegi TE - Vasas 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 4500 néző
v.: Solymosi P. (Kovács P., Takács G.)
ZTE: Kampa - Kocsárdi, Sebők V., Botis, Máté - Nagy L. (Franiskovic, 77.), Ljubojevic, Lendvai, Józsi (Tóth Z., 46.) - Ferenczi, Sebők J. (Waltner, 61.).
Vasas: Németh G. - Fehér Z., Pandur, Unierzyski, Tóth A. - Kincses, Ködöböcz (Odrobéna, 78.), Németh N., Kis K. (Majoros, 65.) - Lázok, Nagy Zs. (Bali, 65.).
gól: Fehér Z. (58., öngól)
sárga lap: Ljubojevic (89.), illetve Nagy Zs. (12.), Pandur (29.)

6. perc: a hazaiak szabadrúgását Sebők József tekerte középre, majd a röviden felszabadított labda Józsi elé került, de a középpályás 13 méterről leadott lövése a bal kapufa mellé ment.

29. perc: a hazaiak bal oldali szöglete után Pandur az ötösnél kézzel ütött a labdába, ezért Solymosi játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Sebők Vilmos végezte el, de a kapu közepébe tartó lövést Németh lábbal védte.

38. perc: Máté bal oldali beadása után Ferenczi fordult le védőjéről, de 10 méterről, kisodródva az oldalhálóba lőtt.

40. perc: Nagy jobb oldali beívelését Sebők József 11 méterről, nagy helyzetben vágta fölé.

42. perc: Sebők József 16 méteres bombáját védte bravúrral a Vasas kapusa.

58. perc: Ljubojevic ugratta ki Kocsárdit a jobb oldalon, majd a védő beadását a hosszú oldalon menteni igyekvő Fehér a saját kapujába passzolta (1-0).

69. perc: Kocsárdi harcolt meg a labdáért a bal oldalon, majd a beadását Waltner fejelte 7 méterről kevéssel a kapu mellé.

70. perc: Máté végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de a lövést Németh biztosan fogta.

83. perc: Kocsárdi átadása után Tóth tört be a tizenhatosra, de lövése centikkel a kapu fölé szállt.

86. perc: egy hosszan előrevágott labdát Waltner játszott Ljubojevic elé, akinek a beadását Ferenczi 13 méterről vágta a felső lécre.

87. perc: Lázok szép cselekkel tört be a büntetőterültre, de közeli lövése az oldalhálóba vágódott.

Óvatosan kezdtek a csapatok, hosszú ideig csak elvétve kellett a két kapusnak játékba avatkoznia. Sebők Vilmos kihagyott büntetője után nagyobb sebességre kapcsolt a Zalaegerszeg, és sorra dolgozta ki lehetőségeit, de rossz helyzetkihasználása miatt nem tudott előnyt szerezni az első félidőben.

A fordulás után rövid ideig enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a fővárosi gárda, de Fehér hibája után mégis a hazaiak kerültek előnybe. A gól után a kék-fehérek már leginkább kontrákra játszottak, a vendégekben nem volt igazi átütőerő az egyenlítéshez, így egygólos hazai győzelemmel zárult a mérkőzés.

(Mobilpress)