Vágólapra másolva!
A közlekedéssel gyűlt meg a baja a francia amatőr bajnokságban szereplő Rodez-Aveyron nevű egyesületnek is, amely repülővel igyekezett Korzikára, az SC Bastia amatőrcsapata elleni találkozóra, amikor a Földközi-tenger felett a repülő egyik ajtaja kiszakadt a helyéből.

"Minden, ami nem volt leszíjazva, kirepült a gépből. Nekem a biztonsági öv mentette meg az életemet, hiszen én ültem a legközelebb az ajtóhoz, és ha nem vagyok leszíjazva, akkor én is kiesek" - mesélte a csapat focistája, Fabrice Pereira.

A repülő akkor éppen 400 kilométer per órás sebességgel repült, 6500 méter magasan a tenger felett, és kint mintegy mínusz 15 fok volt. A kapitány azonban megőrizte nyugalmát, és kijelentette, hogy a jármű kibírja a hátralévő 20 perces utat Korzikáig. A focisták egy helyre gyülekeztek a fedélzeten, a lehető legmesszebb a nyitott ajtótól, és így a repülő szerencsésen meg is érkezett a szigetre.

A meccset ilyen előzmények után is megrendezték, sőt, a Rodez-Aveyron 3-0-s győzelmet aratott - hogy a lefújást követően megint repülőre üljön, és visszatérjen a kontinensre...