Vágólapra másolva!
Frank Rijkaard, a spanyol Barcelona labdarúgócsapatának holland vezetőedzője magát teszi felelőssé a múlt szerdán a Bajnokok Ligájában a Chelsea-től (1-0), vasárnap pedig a bajnokságban a Real Madridtól (2-0) elszenvedett vereségekért.

"Az én hibám, nem adtam egyértelmű utasítást a játékosaimnak, és a cseréim sem segítettek hozzá, hogy nyerjünk az utóbbi két mérkőzésen" - nyilatkozta Rijkaard, aki tavaly BL-t és spanyol bajnokságot is nyert a katalán csapattal.

A barcelonai sajtó egy része a több neves együttesnél alkalmazott és a Barcelonánál is bevezetett rotációs rendszerben látja a gyenge szereplés okát.

"Túlságosan az egyéni teljesítményekre koncentráltam, és nem törődtem a csapat egészével, ezzel a taktikával az együttes nem működött jól, nem erőltetem tovább" - mondta önkritikusan a holland tréner. "A csapat sikere a legfontosabb, visszatérünk az alapokhoz."

A veresége ellenére a bajnokságban éllovas Barcelona legközelebb szerdán, a Király-kupában lép pályára a harmadosztályú Badalonia ellen, szombaton pedig a Recreativo Huelva csapatát fogadja bajnokin a Nou Campban.